Tunnel

Gepubliceerd op 12 juli 2022 om 22:55

Wat een gezelligheid om de kinderen en kleinkinderen aan boord te hebben. Anne mag met Lasse in het stapelbed en we hebben wel twintig keer naar “mijn bedje” moeten kijken. Wat voelt ze zich groot nu ze niet in het campingbedje hoeft. Niels krijgt het achteronder voor zich alleen en voelt zich ook heel groot.

Zondag varen we het Canal du Nord echt op. De sluizen worden smaller en er is een serieus verval. We hebben al sluizen met drijvende bolders gehad, ideaal voor de luiwammesen onder ons. Je hoeft dan je touw niet steeds over te pakken op de volgende bolder. Hier zijn de sluizen ouder en deze  kennen dit nog niet. We gaan berg op en de sluizen liggen dicht bij elkaar en tussendoor mogen we niet stoppen. Echt werken is dit. Op het hoogste punt krijgen we onze eerste attractie van dit jaar. Een tunnel van bijna 5 kilometer lang. Door het gebruik van stoplichten krijg je geen aanvaringen in de tunnel. Halverwege is een passeerplaats. Hier is het dan ook een stuk breder. Spannend voor ons jongvolkje hoor in de tunnel.

Bij Manancourt blijven we een dagje liggen, zodat Elske en Jochem de auto op kunnen halen met de fiets. Wij spelen met de kids, steentjes zoeken en dan willen de boy’s graag vissen met een netje. Opa gaat aan de slag met ijzerdraad, horrengaas en een stok. Jawel de zeilnaaier kan ook netjes maken, geduld om een visje te vangen is dan een ander verhaal. Nog zwemmen  om af te koelen is wel lekker. Het avondeten maakt Elske in de Dutch Oven op ons vuurduveltje. Een brood bakken en een stoofpotje, jammie.

Vandaag gaan we bergaf en als we de sluis invaren zien we aan de andere kant de volgende al liggen. Amper tijd om een bakkie koffie te halen. De omgeving is echt Frans, graan, graan en nog eens graan. Onder de brandende zon geurt het graan heerlijk. Het is dan ook warm, maar als de sluisdeur opengaat (deze gaat aan de benedenkant naar boven open) krijg ik een natte douche over me heen. (druipende deur). Verfrissend hoor. Bij Peronne blijven we aan een groen kantje. Tijd voor het bevoorraden van de Talisman. Eigenlijk willen we morgen naar een middeleeuws kasteel, maar helaas dan is het dicht. Het wordt dan een stuk varen.

Reactie plaatsen

Reacties

Leontien
2 jaar geleden

Heerlijk familie op visite! 🥰🥰🥰

Louis Peters
2 jaar geleden

Het is een rijkdom: varen en met de kids om je heen.
Samen genieten is optimaal delen 🎩

Bep Agten
2 jaar geleden

Wat een heerlijkheid,de kinderen en de kleinkinderen op bezoek! Veel plezier met elkaar. We volgen jullie met belangstelling! Groetjes van Jos en Bep

Lenie
2 jaar geleden

Wat een heerlijke berichten en mooie plaatjes. Een fijne omgeving om te vertoeven. Heel fijn dat het weer kan na lange tijd. Genieten jullie maar lekker van deze reis. Veel liefs Lenie.