Zomerreis 2022

Gepubliceerd op 16 juni 2022 om 21:30

Dinsdagmiddag na nog wat museumtaken zijn we om half twee onder uitgeleide van haven- en buurtbewoners aan onze reis begonnen. Het plan is om eindelijk weer eens naar Frankrijk te gaan. De laatste jaren kwam er steeds iets tussen, maar nu hopen we langs Parijs naar de rivier de Yonne en de stad Auxerre te varen. Let wel het is een plan. De reis is het doel en niet de eventuele eindbestemming. Je weet tenslotte nooit wat je tegenkomt onderweg. Het kan een prachtige plek zijn die we graag beter willen bekijken , of pech met het een of ander, we zien wel en laten ons verrassen.

Om te beginnen varen we naar de Biesbosch en laten bij de Nerzienplaat de paaltjes zakken. De kano gaat overboord en in plaats van een wandeling na het eten kanoën we een rondje. Heerlijk rustig door de kreken, nou ja rustig… het is een gekwinkeleer van vogelgeluiden. We zien beversporen, maar de dieren zelf houden zich schuil. Nog een kop koffie buiten om te genieten van de avondrust.

Gisteren zijn we een stukje verder gevaren naar De Dood. Dit klinkt eng, maar is een polder met een wandelpad. We gaan het zijgaatje in en laten de palen weer zakken. Wandelschoenen aan en stappen maar. Na de lunch gaan we wederom met de kano op pad en maken een tochtje van 5 kilometer door onder andere de Bevert een prachtige kreek met glashelderwater, zodat we in het zonlicht scholen met kleine visjes zagen zwemmen. In de avond weer een wandeling, maar helaas is die niet zo goed bevallen. We zijn opgepeuzeld door muggen en dazen en hebben vandaag de hele dag jeuk.

Vanmorgen de eerste schrik van de reis. De generator stopte ermee. Kennelijk niet genoeg koelwater gekregen en de impeller (een rubberen waaiertje in de pomp) is kapot. Frans heeft dit gelukkig snel kunnen verhelpen en zijn we alweer een eindje verder gevaren en de palen laten zakken bij het Biesboschmuseum. Met de kano naar het passantensteiger van het museum gepeddeld en rondgekeken. Er loopt een expositie over de St. Elisabethvloed.

De komende dagen gaan richting Dordrecht, omdat onze kleine Anne drie jaar wordt en dat moet gevierd worden.

Het is de bedoeling om net als de andere jaren iedere week één of twee keer een stukje te plaatsen op onze blog. De ervaring heeft ons geleerd dat we niet altijd een goede internetverbinding hebben en deze dan te langzaam is om te posten. Ook kan het zijn dat we het razend druk hebben met spannende dingen, haha.

Reactie plaatsen

Reacties

Elske
2 jaar geleden

Whohoo, and so the adventure begins.... Goede reis!

Ineke Derks
2 jaar geleden

Lieve Mieke en Frans, hele fijne vakantie en een prachtige reis gewenst! Ik volg jullie met veel plezier! Liefs van Ineke

Aart en Hennie
2 jaar geleden

Hoi Frans en Mieke,
Met veel plezier lezen we jullie reisverhalen en we wensen jullie dan ook een mooie reis en een fijne vakantie . We houden jullie in de gaten..haha.. Groetjes van Aart en mij.

martin de borst
2 jaar geleden

frans en mieke goede vaart en wij lezen de blogs weer met plezier en behouden thuiskomst

Dirk Zwijnenburg
2 jaar geleden

Goede Vaart. We gaan zeker weer genieten van jullie reisverhalen. Misschien piepen we weer een keer aan boord deze reis. houden contact. Audrey en Dirk

Leontien
2 jaar geleden

Ik ga jullie volgen! Wat een heerlijk verhaal weer! Geniet van jullie zomerreis!

Cees
2 jaar geleden

Goede reis en veel plezier ‘ En France’!