Biesbosch 600 jaar

Gepubliceerd op 20 april 2022 om 11:31

Stralend weer, stralende mensen een prachtige Biesbosch, duidelijk een geslaagd evenement.

Vrijdagmiddag na de nachtdienst van Sjoerd en de school van de Jelte en Tess zijn we met de Talisman en de DD13 vertrokken naar de Biesbosch. Bij de Zwarte Schuur hebben we een plekje gekregen en na het avondeten een eindje gewandeld over het eiland aldaar.

Zaterdag om tien uur ging het los. Frans en Sjoerd hebben elkaar afwisselend, met de DD13 mensen over gezet met Jelte als matroos. Anouk en Tess hebben de activiteiten bezocht en ik stond op het steiger om mensen te helpen met op en af stappen. Gezellige gesprekjes gehad en ook veel bekenden gezien. Eind van de ochtend kwamen Elske en Jochem met de kinderen in de WOU12 en na de lunch zijn zij met de WOU12 naar het bruggetje van St. Jan gevaren waar een plek voor de zalmschouwen was gecreëerd. Niels kon met zijn bushcraftzaag takken zagen en mocht die in de vuurduveltjes (houtkacheltjes waarop vis gebakken werd) doen. Echt grote jongenswerk dus.

Na een lekker buffet op de Terra Nova  genoten van ons gezin. O ja, ook nog met het jolletje een rondje gevaren en beversporen en jawel ook een bever gezien.

De Talisman met de DD13 en de WOU12 langszij voor de nacht werd een soort Heijlaerts-eilandje, haha. Het bood de gelegenheid voor extra logeerplekken. Jelte wilde graag op de DD13 slapen en heeft daar dan ook samen met Sjoerd zijn intrek genomen en Niels wilde graag met Jochem op de WOU12 slapen. Elske achterin met Anne en Lasse. Anouk heel luxe een eigen hut en ook Tess kreeg de zeilhut voor zichzelf.

Zondag voor tien uur hebben we zo ongeveer alles voor een paasdag in een paar uurtjes gepropt. Paasontbijt, eieren zoeken, koffiedrinken je kent het wel. Om tien uur ging het weer los en ook deze dag kwamen de mensen in grote getale naar de Biesbosch. Vandaag mocht ook Tess af en toe het matroosjeswerk doen en dat deed ze met een heel serieus gezichtje. Voor het eerst sinds Elske kinderen heeft hebben ze de WOU12 helemaal getuigd, een plaatje zo samen met de andere zalmschouwen. Frans en Sjoerd speelden weer veerpontje met Jelte en Tess dus als matroos en ik hielp de mensen weer op het steiger. Met een krijtje heb ik turfjes op de romp van de Talisman gezet om te tellen hoeveel mensen er kwamen. Op het eind van het evenement is er op onze locatie één pleister geplakt en heeft één persoon een nat voetje gehaald. Geen slechte score toch?

De mensen hebben genoten van een mooie Biesbosch. Ze hebben de zeearend en de visarend gezien (sommige mensen dan, ik dus niet. Als ik omhoog keek zag ik alleen vliegtuigsporen en andere vogeltjes) , beversporen, een schrankkeet, eendenkooi, een mooie vloot historische schepen.

Bij de Zwarte schuur kregen we een heerlijke oosterse maaltijd en konden napraten over het evenement.

Maandag zijn we teruggevaren naar Woerkum via de Bergse Maas, de Afgedamde Maas en de Wilhelminasluis bij Andel.

Dinsdag moesten we weer losmaken om bij Hardinxveld te gaan lossen. Daarna schoonschip maken.

Al dagen hebben we geen of slecht internet door een probleem bij T-mobile. Het kan dus zijn dat ons bericht daardoor pas laat op het blog geplaatst kan worden

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.