Ons jaarlijkse tochtje…

Gepubliceerd op 16 november 2021 om 16:50

Dit jaar duurt het lang voor het verwachtte mailtje komt. Helpen om Sint naar Leerdam te brengen.  Nu is het  Sinterklaastijd en net als afgelopen jaar is alles twijfelachtig en onzeker. Mag de Sint aankomen of niet? , misschien aangepast? Het gaat gelukkig door, maar wel met aanpassingen.

Afgelopen donderdagmorgen hebben we de touwen losgegooid en zijn de rivier overgestoken naar Gorkum. In dit jaargetijden moet je rekening houden met mist en daarom gaan we op tijd op pad. Frans moet nog even online werken en daarom laten we bij Arkel de paaltjes zakken. Er is nog tijd voor een wandelingetje en na de lunch aan het werk. Hierna varen we verder naar het plaatsje Heukelum waar ze heerlijke krakelingen bij de bakker bakken en nog verkopen ook. Haha, jullie snappen het al, vrijdag is de gang richting bakker.

Vanuit het stadje maken we een heerlijke wandeling door de wetlands en in de namiddag vertrekken we naar de Koornwaard. De plek waar de Sint met zijn gevolg aan boord komt zaterdag.

Al vroeg op zaterdag komt Elske met haar gezin aan boord en even later Sjoerd. Vijf stuiterende kinderen , maar met een kleurplaat weten we ze de ochtend door te krijgen. Ook mogen ze helpen om het schip te versieren, want het moet er natuurlijk wel feestelijk uitzien. Vorig jaar waren wij maar samen en dan is de hulp nu wel prettig hoor. Na de lunch komt de bus met de Goedheiligman en zijn makkers aanrijden en wat schets onze verbazing?: ze hebben ook een zak met cadeautjes bij zich voor het jongvolkje. De Sint weet gewoon dat Tess op paardrijden zit en Niels zijn diploma bij het zwemmen heeft gehaald. Als we vertrekken richting Leerdam, staat Sjoerd met Jelte en een handmarifoon voorop om aanwijzingen te geven aan Frans. Een paar extra ogen eigenlijk, want met alle Pieten aan dek en op de luiken valt het niet mee om recht over de Linge te varen. Als we in Leerdam aankomen staat er geen burgemeester en niet veel kinderen te wachten. In verband met de maatregelen gaan onze gasten van boord en wandelen door de stad, zodat er geen grote groepen mensen stil blijven staan.

Wij trekken ons terug in het ruim en gaan kijken wat er allemaal in de zak zit. De jongens helpen op het eind van de dag nog met het opruimen van het schip en zo kunnen ze de energie nog kwijt.

Zondag brengen we een bezoekje aan de glasblazerij. Wij zijn hier al heel vaak geweest, daar we een half jaar hier gelegen hebben. Wel leuk om nu de kleinkinderen te laten zien hoe knap ze hier het beroemde Leerdamglas maken.

 

Als we weer samen overblijven varen we door naar Asperen en daar loopt toevallig een oud collega van Frans langs die met zijn zoontjes even een kijkje komen nemen.

Maandag wordt het tijd om terug te varen. Het is een mooie rustige dag en er zijn nog vissers bezig met de riviervisserij.  Buren bij ons uit de haven zijn 60 jaar getrouwd en Frans gaat met het visserskoor zingen bij hen voor het schip. Belangrijk genoeg dus om op tijd terug te zijn.

Ik denk dat dit zomaar het laatste tochtje van 2021 geweest kan zijn. Tot volgend jaar dan maar.

Reactie plaatsen

Reacties

Marian Dingemans
3 jaar geleden

Wat leuk Frans en Mieke dat jullie Sinterklaas weer aan land mochten brengen.
En gaaf dat hij voor jullie kleinkinderen cadeautjes meebracht. 👍
Groetjes en tot ziens
Michel en Marian 👋