De generator naar de dokter.

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 17:09

Zoals ik al eerder vertelde hebben we wat problemen met de generator. Een afspraak in Sliedrecht gemaakt bij Drinkwaard om er naar te laten kijken. Vanmorgen om acht uur aanwezig zijn in de haven aan het kaaitje. Eh…… dan is het wel lekker als we woensdag gaan, want anders moeten we wel heel vroeg op. Prima, maar woensdag stond ook al aardig vol. Om half negen Frans met kleinzoon Lasse mee naar school. In het kader van de Kinderboekenweek werd er aan ouders gevraagd om over je beroep te vertellen. Aangezien er niet zoveel ouders zich melden was opa van harte welkom om over Rijkswaterstaat te vertellen. Ik zou om kwart over negen met Anne naar het peuterzwemmen gaan en in het begin van de middag mocht Niels diploma zwemmen. Na dit zwemmen (het diploma is gehaald!) rap naar Woerkum terug en het schip los gemaakt en met het stroompje mee naar Sliedrecht gevaren en afgemeerd aan de kade bij Drinkwaard.

Het is duidelijk geen Woerkum, haha. We liggen flink te schommelen op de golven van onder andere de waterbus. Bij Teus Vlot, de scheepswerf naast ons, lagen grote schepen ter reparatie en alle generatoren draaiden. Ons uitzicht vanuit de stuurhut is Dupont, maar dat is met de avond heel leuk hoor. Heel veel lichtjes, dus een mooie voorloper op onze lichtjesavond.

Vanmorgen kwam inderdaad om acht uur de monteur en die heeft vastgesteld dat er te weinig compressie is. Hij heeft de kleppen gesteld, voorgloeistiftjes vervangen, een brandstoffilter en nog hier en daar een kleinigheid. De “dokter” heeft de “patiënt” weer meegegeven en nu moeten we iedere dag de koude motor starten om te kijken of het goed gaat en anders moeten er hardere maatregelen genomen worden.

Toevallig was het kentering van het tij en konden we alweer met het stroompje mee naar Woerkum terugvaren. Keurig met de lunch thuis en tijd voor een wandeling over de Groesplaat.

Nu staat de Sint in Leerdam als volgende op de vaaragenda .

Reactie plaatsen

Reacties

Cor van Noort
3 jaar geleden

Mooie beschrijving van een fijne dag