Het is over en voorbij.

Gepubliceerd op 16 september 2021 om 22:04

Vandaag net na het middaguur ligt de Talisman afgemeerd in de Stadshaven van Woerkum. De zomerreis van 2021 is over en voorbij, maar eerst gaan we nog even terug naar het laatste stukje van onze reis.

Maandag om 9 uur liggen we netjes in de Kattendoksluis. Frans heeft de sluis besteld en de sluiswachter vertelde dat er om 10.00 uur een aantal jachten door de Londonbrug komen voor de sluis, dus moeten wij er om 9 uur liggen. Is dit logisch???  In ieder geval liggen wij keurig op tijd in de sluis en om half elf kunnen we uitvaren en de Schelde opgaan. We worden uitgezwaaid door de werfbaas en nog een paar werkers van daar. Het is van de eb en het gaat lekker stroomafwaarts naar Nederland. Fijn op de Schelde, zeevaart, binnenvaart etc. de buitenkant van de Antwerpse haven. Het is prachtig rustig weer met een zonnetje een afscheidscadeautje van de zomer aan onze reis. Na de Schelde, Westerschelde doorschutten naar het kanaal Hansweert – Wemeldinge en dan de Oosterschelde op.

Heerlijk dat grote zoute water, maar ik kijk de hele morgen al uit naar zeehondjes. De verrekijker bij de hand en ja hoor voor Goes vinden we een groep van meer dan 30 zeehondjes. Het wordt voor ons doen een lange dag varen, want we besluiten de Krammersluizen door te schutten. Bij de Krammersluizen duurt het schutten ook altijd een poosje, omdat het zoute water van het zoete water gescheiden wordt. Door de sluis heen dus en dan voor Oude Tonge op de spudpaaltjes en snel eten maken.

Dinsdag varen we over het Volkerak en gaan de Dintel op en laten het ruime water achter ons. We willen bij Stampersgat, een stukje voorbij de suikerfabriek (een van de laatste in bedrijf zijnde) aan een steiger liggen, maar helaas is dat plekje bezet. Geen probleem, want bij de Keenesluis vlakbij Fijnaart weten we ook een fraaie plek waar we op de palen kunnen en toch de wal op. tot onze spijt ligt ook hier een jacht, maar dan ziet Frans een rookpluimpje bij de uitlaat van het jacht. Ik ga naar buiten en vraag of ze gaan vertrekken en ja hoor, of wij mazzel hebben.  We plukken sleedoorn en maken een lange wandeling en kopen bij de boer wat regionale producten.

Woensdag gaat het naar Oosterhout om een beloofd familiebezoekje te brengen aan een neef van Frans.

Vandaag is het dan de laatste dag en varen we door de Biesbosch. Het is een beetje jammer om niet ergens te gaan liggen, maar de afspraken vullen de agenda. Heel toevallig komt een vriend van ons uit Wemeldinge via de Afgedamde Maas ook naar Woerkum en komen we tegelijk bij de haven aan. Een boterhammetje eten en op visite bij de vrienden.

De reis is over en voorbij. We hebben genoten van de natuur, de stadjes en de vele bezoekjes. Er is nog steeds een probleem met de generator. Waarschijnlijk moet hij gereviseerd worden , dat is niet raar na 15 jaar iedere dag draaien. Het zal wat kosten, maar de generator staat voor onze zelfvoorzienigheid. Hiervoor moeten we naar Sliedrecht en in november varen we met Sinterklaas en wie weet nog een paar dagen in de herfstvakantie.

Jullie horen wel weer van ons. Bedankt voor de vele leuke reacties en fijn dat jullie zo met ons mee hebben kunnen reizen. Tot de volgende keer.

Reactie plaatsen

Reacties

Marian Dingemans
3 jaar geleden

Hoi Frans en Mieke,
Wat hebben jullie toch een mooi leven!
Fijn dat jullie nog goed gezond zijn om
dit avontuur samen te beleven.
Het was weer een mooie reis.
Groetjes uit Frankrijk, jullie reizen op het water, wij met de camper (ook mooi😉)
Tot ziens
Michel en Marian 👋