Yes! Het Wad!

Gepubliceerd op 19 juli 2021 om 21:49

Flink bevoorraad en dat is ook nodig, want we willen naar het Wad. Lastig om in te schatten wat we aan brood etc. nodig hebben. Zeven personen waaronder drie kinderen die de ene dag vijf boterhammen eten en een andere dag één.

In Medemblik stonden de kinderen al op de sluis te wachten, gelukkig niet helemaal ongeduldig, haha. Na de lunch zijn we naar het Kasteel Radboud geweest. Heel leuk, een echte aanrader met kinderen.

Zondag schutten we naar buiten het IJsselmeer op. Voor de jongens al een heuse zee (wat het in vroeger tijden tenslotte ook was). Bij Den Oever gaan we voor anker en voor we het weten staan er al een stel in badkleding te springen om te gaan zwemmen. Stoer hoor zelfs de kleine van twee geniet van het zwemmen in het grote water.

Eindelijk is het vandaag zover dat we het Wad opgaan. Het tij is niet echt gunstig voor het droogvallen. Vannacht om twaalf uur is het laag, maar dan hoop ik dat de kids in dromenland zijn. Frans bedenkt dat we op een paal gaan liggen en morgenochtend iets verder de plaat op schuiven en dan kunnen we tussen de middag genieten van de bijzondere ervaring van het droogvallen. Als het hoog water is en we achter de beschutting van de plaat vandaan komen liggen we behoorlijk te bonken op de golven. Toch het anker er dan maar onder ipv de spudpaal. Morgen hulp genoeg om het anker boven te draaien.

Jullie horen wel hoe de ervaringen zijn. Lees binnenkort maar verder.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.