Broek op Langedijk.

Gepubliceerd op 7 juli 2021 om 22:15

Zondag zijn we naar Krommenie gevaren. Een plaatsje met veel houten huizen, typisch voor de Zaanstreek. We zien hier op de gevels de geschiedenis van de rolreders die we gisteren gehoord hebben op de molen. Op een mooi plekje bij een klein sluisje voor de deur van Ab hebben we afgemeerd en kunnen lopend onze boodschappen doen.

Maandag laten we op het Alkmaardermeer een spudpaal zakken en liggen we met de kop op de wind, met het jolletje gaan we naar de wal om rond te kijken in Akersloot. Hier blijven we een dagje liggen, want er komt flinke wind aan. We liggen heerlijk rustig zo met het kopje op de wind in de wijdsheid. Een rustig keuteldagje maken we er van.

Vandaag gaat het paaltje omhoog en gaan we naar Broek op Langedijk. Alkmaar hebben we al vaak gezien en hier waren we nog niet eerder. Een en al eilandjes en water en natuurlijk de bekende veiling. Tegenwoordig is het een museum dat we bekijken. In Heerhugowaard aan de overkant van waar we liggen woont een nichtje met haar gezin. Je raadt het al, hup op de fiets en even een bakkie doen. Geinig hoor familie door het hele land.

We gaan een auto proberen te huren om vrijdag naar de verjaardag van onze Kirsten te gaan. Morgen waarschijnlijk een stukje fietsen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.