Leiden

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 21:00

Delft is gezellig geweest. Stadswandeling en bezoek van een collega van Frans. Janneke wil graag ons jolletje lenen om geo spelletje te spelen. Ze moet dan op een bepaalde locatie iets dat verstopt is zoeken. Voor deze heeft ze een bootje nodig en hier is ze de hele zaterdag zoet mee.

Nu het jolletje toch in het water ligt varen wij in de avond nog een eindje door een smal kanaaltje het Haantje richting het Westland. Grappig varen en je komt er van alles tegen, leuke opknappertjes of zijn het afknappertjes, haha.

Gisteren zijn we op het gemakje naar Leiden gevaren. Het is druk met sloepen, roeiboten en allerlei andere vaartuigen op het water. Eigenlijk wilden we dit jaar naar Frankrijk, maar ja corona hé. Vorig jaar lukte het ook niet door dezelfde reden en het jaar ervoor was het water te laag. Het lijkt erop dat we nu toch in een soort Frans sfeertje beland zijn. We hebben ontbeten met croissants, we hebben moeten wachten voor een brug met een mankement en gisteren lagen we voor een brug en die zou met vijf minuutjes draaien. Touwtje op de kont vastgemaakt, motor bij en effe wachten….. en nog effe wachten…. Inmiddels de lunch op, toch maar eens bellen en voila, de brug opent zich. Hij is ons dus gewoon vergeten. Dit soort dingen klinkt toch naar een Frans reisje. Met de middag Leiden nog in, waar het behoorlijk druk was, maar wel gezellig.

Vandaag hebben we bezoek gekregen voor een paar dagen en hebben het jolletje weer te water gelaten en door de grachten gevaren en een ijsje gegeten.

Al met al geen spannende dingen meegemaakt, maar toch hebben we het prima naar ons zin en morgen na een korte vergadering van Frans varen we een stukje verder. Waarheen??? Nog geen idee.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.