Schiedam-Delft

Gepubliceerd op 24 juni 2021 om 20:52

Na een gezellig verjaardagsfeestje van de kleine Anne wordt het zondag en dan wandelen we naar Lydia en Ed onze zus en zwager. Even gezellig bijpraten en alleen al elkaar zien na een lange tijd is fijn. In de middag komt Elske nog met Lasse en Anne voor de vaderdag. Het is mooi weer, dus we kunnen buiten zitten en” ijsje eten oma”, haha de lekkerbek. Na de dienst van Sjoerd komt hij ook nog even langs . ik denk dat vader Frans niet mag klagen over zijn vaderdag.

Maandagmorgen vertrekken we vroeg met het tij door de Oude Maas richting Rotterdam. Bedankt Joke en Kees voor de foto die jullie al vroeg van ons gemaakt hebben. Hier op de Oude Maas en de havens van Rotterdam hebben we met de sleepboot veel baggerwerk gedaan. Hollands glorie in vervlogen tijden.

Het treft niet echt met het weer jammer.  We vinden een plekje in Schiedam en het wordt nog droog ook. Ons nichtje Leontien met haar kids worden uitgenodigd om langs te komen, we bezoeken het jenevermuseum en de museummolen, maken een stadswandeling en komen te weet dat er vroeger wel twintig molens waren die draaiden voor de branderijen. Nu zijn er nog zeven en het zijn de hoogste molens van de wereld. Distilleerderijen zijn er heel veel geweest en je kom er nog veel van tegen. Bij het binnenvaren al een heel groot bedrijf aan beide zijden van de haven. De familie Nolet heeft ook nog een nieuwe molen laten bouwen die nog hoger is dan de rest. Geen 35 meter, maar 44. Wat dat toch is met mensen dat ze altijd meer, beter, hoger rijker of wat dan ook zijn??

Vanmorgen heeft Frans gewerkt in Rotterdam Alexander en na de lunch willen we vertrekken. Alles moet plat, want we komen lage bruggen tegen. Het duurt bijna een uur voordat de brug waar we voor liggen gaat draaien. Twee vrolijke brugwachters fietsen met ons mee om de bruggen te draaien en het zijn er heel wat hoor. Sommige worden met de hand gedraaid en bij een moeten ze aan een ketting trekken om het brugdeel open te krijgen. Deze dames hebben vandaag geen sportschool meer nodig, haha. De eerste brug na de binnenstad van Schiedam heeft een mankement en daar kunnen we pas om 17.45 uur door als de monteur is gearriveerd. Phoe phoe, een hele middag om Schiedam achter ons te laten. Maar niet getreurd onder een heerlijk zonnetje varen we door het groene hart naar Delft. Als we vast liggen, liggen we nog net in Delft, want naast de kop staat een bord Rijswijk.

Morgen Delft eens rondwandelen.

Reactie plaatsen

Reacties

Leontien
3 jaar geleden

Hoe fijn was het om jullie weer te zien! En wat vonden de meiden het gezellig!

Guus
3 jaar geleden

Als je niets meemaakt heb je niets te vertellen. Van de jenever naar de gist...👍