Zomerreis!!!

Gepubliceerd op 19 juni 2021 om 19:25

Het is altijd even aanpoten als we voor een langere reis weggaan. Je kent het wel, tuin onkruidvrij maken, foerageren, bezoekjes afleggen, auto wassen en in de garage, etc. Op de valreep nog een overlijden in de kennissenkring en ziekenhuisopname, een verdrietige start, maar toch de trossen gaan los en vrolijk uitgezwaaid door de buurtjes gaat de reis van start.

Dit jaar gaan we richting het noorden en aan boord hebben we een zak lijnzaad geladen die daar afgeleverd moet worden.

We varen eerst naar de ons geliefde Biesbosch waar we heerlijk genieten van de rust en het concert van de vele vogels.

Donderdag vertrekken we dwars door de Biesbosch naar het Hollands Diep en gaan de Dordtsche Kil in. Het is lang geleden dat we hier geweest zijn en het is goed om te zien dat er veel hetzelfde is gebleven, maar ook veel is veranderd. Bij Dordrecht varen we langs de oude verkeerspost, waar Frans 25 jaar verkeerseider is geweest. Iets verder aan de Handelskade staat de huidige verkeerspost. Deze hebben we nog niet kunnen bezoeken door de coronamaatregelen. Wel horen we een heel bekende stem over de marifoon. Zo vader zo zoon zeg maar. We meren af in de Riedijkshaven en hier lagen we vroeger met onze sleepboot heel vaak. Klaar om uit te rukken met de kop naar buiten. Het is bloedheet maar we wandelen toch langs alle havens en het Merwesteinpark.

Vandaag gaan we op verjaardag bij onze jongste kleindochter. De kleine meid wordt alweer twee jaar, de tijd vliegt.

Reactie plaatsen

Reacties

Kees van der Put
3 jaar geleden

Hallo Frans en Mieke,

Enige tijd geleden hebben we gewandeld nabij en in Woudrichem en hebben ook jullie boot zien liggen. We zijn ook dicht bij wezen kijken. Heden morgen maandag 21 juni heb ik jullie om 8:15 uur zien vertrekken vanuit de Riedijkshaven richting Oude Maas vanaf het Merwehoofd in Papendrecht. Wel een beetje triest weer maar ik heb toch een paar foto's van zowel het bezoekje in Woudrichem als het vertrek van heden morgen. Ik wens jullie veel plezier tijdens jullie zomerreis. De foto's zal ik per E-mail versturen.
Groet, Kees en Joke