Jelte en Tess

Gepubliceerd op 1 mei 2021 om 20:03

Deze week zijn Jelte en Tess aan boord van de Talisman en wat is er leuker dan te gaan varen. Maandagmorgen eerst de brandblussers laten keuren, dan naar de schuur om de plantjes in de tuin water te geven en na de lunch vertrekken we richting de Biesbosch. Als eerste varen we via de Biesboschsluis naar Hank om een stuk zeildoek af te geven op het schip de Postsloot. We mogen bij de Zwarte Schuur overnachten en dat is heerlijk. Na het avondeten mogen de kids nog mee om het eiland te ontdekken. We zien heel veel beversporen. Omgeknaagde bomen en ook beverkanaaltjes. Dit zijn kleine kanaaltjes gegraven door bevers en die eindigen landinwaarts met een glijbaan. Hierlangs kunnen ze aan wal of weer te water. Verder zijn er heel veel vogels.

De volgende dag gaan we een stukje verder en maken vast bij het Kooigat. Ook hier kunnen we wandelen, maar wat vooral leuk is, dat we gaan kanoën door kreekjes. Ik heb een lunch klaargemaakt en als we een eind gekanood hebben zoeken we een mooi eetplekje. De eerste plek geeft grote hilariteit, want ik zak met mijn voeten een heel eind in de modder. Gelukkig vinden we iets verder wel een mooi plekje en kunnen we lekker picknicken. Jelte en Tess hebben ieder ook een peddel, zodat ze ook fijn mee kunnen peddelen. Tess zoekt bloemetjes die in de bloemenpers kunnen om als de bloemen droog zijn een schilderij te maken. in de stuurhut doen we een spelletje en kijken naar al de bootjes die rond varen. Het is erg druk met huurbootjes. De mensen vieren dit jaar koningsdag in de Biesbosch denk ik.

 

 

In de avond genieten we van de volle maan: een zgn. supermaan.

Woensdag varen we naar het Rieteiland. Het is weer rustig en vandaag gaat het jolletje te water. We roeien om het eiland heen en dan kan er geschept worden op het strand. De wind trekt in de loop van de middag aan, maar de Talisman ligt prima vastgemaakt.

Donderdag is het tijd om terug naar Woerkum te varen. Eerst wordt er nog een mooie lange slinger geknutseld voor mama die morgen jarig is. Dan varen we naar de Spieringsluis. Het is vandaag regenachtig, maar aan boord is het gezellig. In de middag meren we af in Woerkum en vrijdag brengen we Jelte en Tess naar Hoeven terug en eten een lekker taartje bij onze jarige schoondochter. Met z’n viertjes hebben we een mooie week gehad. Wanneer we weer gaan varen weet ik nog niet precies. Hou ons blog maar in de gaten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.