Oei, dat is balen…

Gepubliceerd op 14 april 2021 om 14:21

In plaats van om 15.00 uur door de Koninginnensluis is het 17.15 uur geworden. Nou ja bakkie thee en een gezellig praatje met broer lief is niet echt een straf. Frans belde de brugwachter die het bruggetje naar de werf en de historische haven bedient en keurig draaide de man de brug open en ook de havenmeester was van de partij om ons een plekje te geven. Een allervriendelijkst ontvangst.

Zondag hebben we een heerlijke wandeling gemaakt en verder lekker zondag gehouden. Maandag keurig op tijd met de vlet Lina bij de werf. Dit is een klus voor de gebroeders, dus ik heb me aan de was en het huishouden gewijd. Jammer genoeg deed het weer niet wat de verwachting was en net toen ik naar de werf wilde lopen sneeuwde het grote vlokken. De was wit, echt balen, maar het belooft toch echt droog te worden. Dan maar met een jarige schoonzus gebeld en wat schetst mijn verbazing… zie ik het bootje van Sjef aan komen varen met twee verschrikkelijke sneeuwmannen erop. Wat is dat, hebben ze het koud en komen ze opwarmen of gaan ze er pas vanmiddag uit en komen ze eten of .. daar wil ik niet aan denken. Gisteren met onze wandeling liepen we langs de werf en Frans vond de karren wel ver uit elkaar staan voor het vletje van Sjef. Ach wellicht kunnen ze er iets tussenleggen om te versmallen zei ik, “de alwetende ”haha. Nou dit is dan precies wat er aan de hand is. Toen ze het bootje eruit gingen trekken bleek dat de karren te ver uit elkaar stonden om het bootje goed te kunnen dragen. Terug de plomp in en flink balen. Gebeld met een andere werf, maar die hadden het nu te druk met bootjes te water laten. De werfbeurt moet dus uitgesteld woorden tot een later tijdstip. Grr. Hadden de lui van de werf niet door moeten vragen of een foto bekijken toen de vraag kwam of er daar gehellingd kon worden??

Dinsdag de terugtocht aanvaarden. Door de Koninginnensluis kan niet door de werkzaamheden. We varen richting Jutphaas en Frans bedenkt dat via de Hollandse IJssel varen ook leuk is. Nou, doen, vind ik ook en dan draaien we de doorslagsluis in en het IJsseltje op. Een slootje voor ons, want wij zijn de maximale breedte die er mag varen. Er zijn een paar geniepige haakse bochten die de nodige stuurmanskunst vragen. Gelukkig komen we niets of niemand tegen, wel wat anders dan een paar jaar geleden toen het water vol lag met zwemmers en jachtjes. Toen moest ik voor op de uitkijk staan en de zwemmers aanroepen opzij te gaan. Op het gemakje (je mag niet harder dan 4,5 km varen) komen we in Montfoort waar we aan de kade afmeren en een gezellig praatje hebben met een echtpaar, waarvan hij in Rotterdam bij het baggerwerk werkzaam is geweest en wij hebben daar met de sleepboot Frans ook veel baggerwerk gedaan. De dame was een schippersdochter waar ze trots op is, dus raakvlakken genoeg voor een babbeltje. Na de thee zijn we een klompenpad gaan wandelen.

Vanmorgen heeft Frans via teams een vergadering gehad. Zodadelijk een bakkie doen en nog maar weer eens wat stapjes maken. Morgen richting Gouda.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.