De hoogste tijd!

Gepubliceerd op 10 april 2021 om 11:16

Het wordt de hoogste tijd om los te gooien en te varen. Een paar weken geleden heeft Frans een davit geplaatst op het achterschip. Hiervoor hebben we het schip rondgegooid, zodat Frans vanaf het steiger kon werken. Toen we het schip weer goed konden leggen, hebben we even gewacht tot  Sjoerd, Anouk en de kinderen kwamen. Want wat is er leuker dan even met ze naar de sluis van Andel te varen en teug. Jelte mocht even alleen sturen toen Frans in de machinekamer ging kijken of het met ons nieuwe waterslot allemaal goed was. Reuze spannend voor het menneke, maar hij deed het heel goed. Dit onder het motto: jong geleerd is oud gedaan.

 

 

Volgende week gaat Sjef , de broer van Frans in Vreeswijk de werf op met zijn vletje. Frans gaat dan helpen en dit is dan een mooie gelegenheid om te gaan varen naar Vreeswijk. Altijd leuk en praktisch dichtbij de klus. We hoopten op de Linge nog te genieten van de bloesem, maar na de 25 graden van vorige week is het deze week typisch: april doet wat hij wil. Sneeuw en hagelbuien en maar een graad of 5. De bloesem is wijs en blijft nog lekker in de knopjes zitten. Misschien op de terugweg.

Eigenlijk was het plan om donderdag te vertrekken, maar we werden gebeld door BNN/VARA om met de DD13 te gaan helpen bij tv opnames voor Vroege vogels. Ook leuk toch. Er werd door een paar ecologen met de zegen gevist in het gat bij Loevestein.  Daar is het behoorlijk ondiep en dat geeft dan weer grappige situaties. De filmploeg moest via de kop over een laddertje door het water naar de kant. Een enkeling werd gedragen op de rug van een sterke ecoloog/visser en een ander kreeg water in de laarzen, omdat deze te laag waren. (of het water te hoog. Het is maar hoe je het bekijkt) Wij hebben in ieder geval genoten van de natuur en de filmopname. Ik vertelde dat ik daar lepelaars had gezien en voilà; daar is dan een lepelaar. Verder natuurlijk ganzen, scholekstertjes, meeuwen etc. natuurlijk ook vissen waaronder een Alver en Winde. Deze zijn keurig teruggezet nadat ze gefilmd zijn. De meerval waar de vissers op hoopten is jammer genoeg niet gevangen.

Vrijdag dan echt de trossen los en naar Meerkerk gevaren. Hier een heerlijke wandeling gemaakt door het typisch Hollandse landschap. Een Tureluur gezien en Frans is de held van de dag, want we zagen een kudde schapen et heel veel lammetjes en die mekkerden er vrolijk op los tot er eentje heel ondeugend slootje ging springen en er middenin sprong. Het kleintje kon niet tegen het steile talud van de sloot opklimmen, maar gelukkig liepen wij daar toevallig. Frans klom over het hek en kon het beestje bij zijn nekvel de kant optrekken. BRAVO!!

Vanmiddag varen we verder naar Vreeswijk. Door werkzaamheden aan de Koninginnensluis kunnen we alleen met hoog water schutten. Gelukkig valt het tij op een fatsoenlijke tijd, haha.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.