Herfst

Gepubliceerd op 10 oktober 2020 om 16:37

Het Gat van Plomp laten we achter ons en met windkracht 6 Beaufort varen we naar de Deeneplaat en maken vast in het haventje van Den Oude Man, zo heet het hier onder de oude Biesboschvaarders. Tegenwoordig dus de Deeneplaat of kortweg De Deen. Hier kan je lekker struinen en tegenwoordig kunnen we zelfs een bruggetje over en nog de polder De Hoge Hof (genoemd naar een boerderij die hier stond), rondlopen. Meestal is het hier te druk voor ons, maar in de herfst kunnen we dus een keertje hier vastmaken. Frans wordt gebeld door iemand die advies en hulp wil hebben bij een dekkleed of huikje over een zalmschouwtje. Als hij mij verteld over dit telefoontje en verteld dat het in de Biesbosch is en de mensen er iedere vrijdag zijn, is het duidelijk voor me. Laten we morgenmiddag dan maar gelijk langsvaren. We zijn nu toch in de Biesbosch.

Vrijdagochtend eerst nog een wandeling lekker in een herfstzonnetje en de wind is gaan liggen. Na de koffie varen we dan dieper de Biesbosch in en dan een kreek in om af te meren bij De Zwarte Schuur. De zeilmaker is op karwei aangekomen. We worden kwispelend welkom geheten door Puck de Bordercollie. Zo lief.

Bij de schuur was vroeger een boerderij, maar het geheel was verwaarloosd en de schuur is door een groep mensen die een stichting hebben opgericht gekocht en hebben de schuur helemaal zelf gerestaureerd. Nou, ze hebben eer van hun werk hoor. Wat is het hier gezellig en goed voor elkaar. Je kan hier tegenwoordig zelfs trouwen , een fotoshoot maken, feestje geven, vergadering houden etc. De Zwarte Schuur is alleen over water bereikbaar. Zie ook www.zwarteschuurbiesbosch.nl/stichting

Wat een welkom krijgen we!! We beginnen met een kop koffie en dan verdwijnt iedereen over het terrein om te timmeren, gras maaien of wat voor klusje dan ook. Er zijn ook gasten mee gekomen met het schip de Postsloot en die krijgen een rondleiding met uitleg waar wij bij aan mogen sluiten. Er zijn sporen te zien van reeën en bevers. Jammer dat we de dieren zelf niet zien, maar ja je kan niet altijd geluk hebben.  Dan gaan we toch ook maar bij de zalmschouw kijken. Dit bootje is helemaal gerestaureerd door Arie van de Ree en er moet een dekkleed over. Nog weer een kom koffie en op het eind nog een biertje, wat een verwennerij.

Wij mogen een ontheffing lenen en hier de nacht blijven liggen. In de schemering lopen we nog een rondje, maar helaas geen wild gezien. Ook vanmorgen nog rond gelopen, weer niets. Pech. 

Hieronder de Postsloot die wegvaart. 

Net voor wij weg willen varen komt de Postsloot weer om te klussen en leveren we de ontheffing weer in. Frans heeft afspraken gemaakt en we moeten nog een keer hiernaar terug, wat verschrikkelijk jammer zeg, haha.

Via de marifoon horen we dat er een paar spitsen voor ons uit varen, maar als wij bij de sluis komen gaat de laatste er net aan de Merwedekant uit. Zonder lang wachten kunnen we dan ook doorschutten en met de lunch maken we vast in Woerkum. In de haven ligt een ponton met een kraan en ook aan de wal een kraan en allerhande materiaal. Ons plekje is nog te gebruiken, maar binnenkort moeten we toch weg om het ponton met de kraan erbij te laten. Wie weet komt het dan wel zo uit dat we nog een tochtje maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.