43 jaar!!!

Gepubliceerd op 7 oktober 2020 om 16:35

Maandag zijn we voor een paar dagen gaan varen. In de haven zijn werkzaamheden, zoals palen trekken en aan de steigers werken. We moeten van ons plekje naar het hoogwatersteiger, maar wij besluiten dus om lekker weg te gaan. Eerst gaan we naar Heusden. Ook een vestingstadje met een leuke stadshaven. In het hoogseizoen is dat niets voor ons, want dan is het veel te druk. Nu een mooie gelegenheid om onder het bruggetje door te varen en af te meren op het knusse plekje. Tien  jaar geleden is het alweer dat we dit ook hebben gedaan. De doorgang is smal en er lag ook nog een flink jacht, zodat het lastig is om de draai te maken. Ook lijkt de doorgang breder dan het is, want onder water zit er aan beide zijden een dorpel van ongeveer dertig centimeter breed. Volgens Frans glijden we via een schoenlepel naar binnen, haha. We bekijken het stadje en omgeving en zien vlakbij een heemtuin waar we groenten kunnen kopen.

We besluiten voor twee nachtjes te betalen, want dinsdag komt Kirsten uit haar werk gezellig een kopje thee drinken. Ook is er een leuk eetcafé aan de haven waar we gaan eten om onze trouwdag te vieren die woensdag is. (we doen dit nu, omdat we naar de Biesbosch gaan en daar kunnen we kiezen uit een wilg over bakboord of een rietpluim over stuurboord) Grappig, want als we thuis komen na een heerlijk stoofpotje vis, kijken we op de tv naar de erfgenamen en zien daar Heusden met alles waar wij ook gelopen hebben en Ruben zit op het terras van datzelfde eetcafé. Toeval.

 

Vandaag woensdag onze drieënveertigste huwelijksverjaardag. We ontsnappen weer uit Heusden onder grote publieke belangstelling en gaan naar de Biesbosch. Zo zien wij de Biesbosch het liefst: heerlijk rustig, alleen wij met de natuur. Een wandelingetje hoort er natuurlijk bij en al snel zien we het eerste wild, haha, een oranje naaktslak en een kikkertje. Misschien worden we vanavond nog verrast met een ree of een bever. Hopelijk is het morgen wat rustiger weer en kunnen we nog een stukje kanoën.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.