Grote rivieren.

Gepubliceerd op 8 september 2020 om 18:56

IJssel, Pannerdens Kanaal, Rijn, Waal en Maas.

Twee dagen op de Valeplas bij Giesbeek. Hier hebben we anderhalve maand geleden ook gelegen, maar het is er zo lekker rustig en ruim. Zondagnacht waren we helemaal alleen op de plas, behalve alle dieren die fluiten, zingen, kwaken, zoemen etc.

Het is prima weer om met de fiets op pad te gaan. Ik wil wel graag naar de overkant de Veluwe op. Via twee pontjes, één over de plas en één over de IJssel ( we blijven varen, haha) gaan we bij Rheden de berg op naar de Posbank, pff dat is een flinke klim. Boven gekomen lijkt het de Kalverstraat wel, wat een giga drukte, zo hebben we het de afgelopen twee maanden nog niet meegemaakt. De auto’s rijden gewoon in file en overal wandelende mensen. Rap weg hier en de rustige paadjes opzoeken. De berg af , dus met gang, lekker hoor. Mooie uitzichten, jammer de hei is al over zijn mooiste punt heen. Weer met twee pontjes terug en een leuke middag gehad.

Maandag is er in de ochtend geen wind, maar rond het middaguur trekt het aan en kunnen we het jolletje in het water leggen en fijn een paar uur zeilen. Heerlijk zo over de plas scheren. Ruim 8 km per uur en laverend helemaal naar de andere kant, Valeplas,  Gieseplas, Westerplas en Lathumseplas en terug voor het windje. Voor het avondeten gaat het vuurduveltje de wal op. eerst visjes bakken en dan het rooster erop en bbq-en. Als toetje bakken we Luikse wafels, jammie met aardbeien en poedersuiker. Het is een topdag geweest.

Vandaag eerst met de fiets over het bonenpaadje richting dorp voor de boodschappen. Hierna de palen omhoog en dag fijne plas. We varen de IJssel verder op en bij de IJsselkop gaan we Het Pannerdens Kanaal op. We willen graag naar fort Pannerden en weten een carrousel plekje. Helaas als Frans belt blijkt hij niet meer voor de carrousel te zijn. Als we er langs varen staat er een bord met: afmeren met toestemming havenmeester en een telefoonnummer. Bellen!! De havenmeester vindt het heel leuk, maar helaas is er al een reservering door de brandweer voor een oefening. JAMMER.  Doorvaren dan maar weer en de Pannerdense kop rond (een klein stukje Rijn dus) en stroomafwaarts de Waal op. Als we nu doorvaren zijn we vanavond in Woerkum, maar dat willen we nog niet. Mochten we de afgelopen weken zijn gaan denken: wat zijn we gróóót, haha, dan wordt die grootheidswaan direct de grond in geboord. Hier zijn we maar Klein Duimpje. We schutten bij Weurt door de sluis en krijgen een plekje om te overnachten.

 Verder gaan we onze reis over de Maas vervolgen. Wordt vervolgt.

Reactie plaatsen

Reacties

dirk
4 jaar geleden

Het water loopt me in de mond als ik deze foto's zie.
Nog een paar fijne dagen verder