We zijn rond.

Gepubliceerd op 5 september 2020 om 20:08

Na Blokzijl zijn we de Weerribben op gegaan; een mooi natuurgebied. Hier hebben we een kanotocht gemaakt. De foto’s staan bij het vorige stukje. Waarschijnlijk is er iets mis gegaan met plaatsen van de tekst.

Na ons eerste plekje zijn we een stukje verder gegaan naar een laag wallekantje, waar de kleine beschadigingen in de verf, na de kleine sluisjes varen, even bijgewerkt worden. Het is zo stil hier en mooie natuur, alleen jammer dat we geen wandeling kunnen maken. Naast het schip is een steigertje van pak hem beet een halve meter en dan een groot veld tot het land van de boer met allemaal brandnetels. Het enige dat we hiermee kunnen doen is plukken en soep maken. Ook lekker, haha.

De boer moet alles met een bootje doen, alle machines worden met een bootje aangevoerd en het gemaaide gras wordt zo dan weer afgevoerd. Boer en een beetje schipper dus.

We gaan verder over een verstilde Beulakerwijde en meren af in Hasselt. We laden water en maken een wandelingetje. Donderdag wil ik eigenlijk gaan fietsen en een bakkie doen bij Jos en Bep, maar het regent echt de hele dag. Even boodschappen halen dan maar en verder binnen vermaken.

Vrijdag is het prachtig weer. Ik App met Ferry of hij moet werken , want anders kan hij wel een stukje meevaren. Jammer maar Ferry heeft middagdienst. Heel gezellig komt hij met Heleen even naar de Spooldersluis bij Zwolle. Een korte ontmoeting, maar daarom niet minder gezellig. Als we verder varen loopt de temperatuur van de motor op. Er zit allemaal kroos in de wierpot. Frans had de wierpot al wel schoon gemaakt, maar door de aanvoer van het koelwater vanuit de standpijp is er toch weer kroos in de wierpot gekomen en heeft de gaatjes verstopt, waardoor de motor niet goed gekoeld wordt. Als de oplopende vaart voorbij is, gaat er een spudpaal het water in, even de wierpot opnieuw schoonmaken en het leed is geleden.

In de namiddag komen we in Deventer.

Vanmorgen met het fototoestel op pad en de rugzakken mee om de boodschappen in te doen. Vroeg op de zaterdag is het nog lekker rustig en kunnen we goed foto’s maken. Zonnetje erbij genieten maar.

Na de lunch varen we richting Giesbeek. Als we voorbij Eefde varen hebben we een rondje gemaakt. Sinds we bij Eefde naar binnen schutten hebben we door Overijssel, Drenthe, Groningen, Friesland, weer Overijssel en nu Gelderland gevaren. Er zit flink wat was (=stijging van het water) in het water en dan gaat het tegen de stroom op niet zo snel. We besluiten bij Dieren te blijven. Er staan palen voor het sluisje, die niet meer gebruikt wordt. Prima plekje voor de nacht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.