Friesland.

Gepubliceerd op 24 augustus 2020 om 23:15

In ons vorige stukje vertelde ik dat we naar de Wierden gingen kijken. Wierden heet het in Groningen en terpen in Friesland. Het dorpje Ezinge ligt op een Wierde en aan één kant is de wierde afgegraven, omdat de grond erg vruchtbaar was. In het museum wordt alles goed uitgelegd.

Op de kaart kan je goed de meanderende rivier het Reitdiep zien. Ook zie je waar wij varen aan het symbooltje met het labeltje Talisman.

We willen naar Zoutkamp; een vissersplaatsje met een visserijmuseum. Helaas kunnen wij er met onze 27,5 meter niet terecht. We varen verder en maken vast bij palen en een afloopsteiger. Leuk voor een wandelingetje. Haha Frans ging even kijken aan de wal en was met een minuutje terug. Het steiger eindigt bij een open plekje en dat is het. We hadden gehoopt om met de fiets naar Zoutkamp te gaan, maar ja je kan niet altijd geluk hebben.

De weersverwachting is niet al te best en we besluiten om niet naar het Wad te gaan, maar via Dokkum naar Leeuwarden. Friesland in dan maar. Heerlijk om op het Lauwersmeer even de ruimte op het water om je heen te hebben. We vinden alweer een afmeerplekje op het Dokkummerdiep bij het Diepsterbos. Een mooi lang afloopsteiger en op de kaart zien we dat we met de fiets naar de Zoutkamp kunnen.

We kunnen boodschappen doen en ook het museum bezoeken, op het fietsje 25 kilometer uit en thuis is goed te doen. Jammer dat we lekker voor het windje weg fietsten en op de terugweg in de wind en in de tussentijd is de wind flink aangetrokken tot 6 beaufort. Stevig trappen door het vlakke en open land.

Vandaag naar Dokkum. Weer smal water. Leuk stadje dat iedereen kent van de Elfstedentocht. Na het avondeten nog een wandelingetje… even dus 11 km. Trek in koffie… wel een mooie avond. De hele dag plensde het er iedere keer gemakkelijk uit, maar de hele avond droog en een prachtige lucht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.