Lochem-Goor

Gepubliceerd op 29 juli 2020 om 22:44

We zijn fijn in Lochem blijven liggen. Wel zijn we verhaald naar een plek met walstroom. Dat is wel zo gemakkelijk voor de was èn beter voor het milieu dan de generator draaien. Op het fietsje zijn we verschillende boerderijen tegen gekomen met regionale producten te koop. Ook zijn we teruggegaan naar de boer met de melktap en het heerlijke vlees. (dat wordt weer smullen) Lekkere temperatuur om te fietsen en de wind tegen in de bossen, daar merk je ook niet zoveel van.

Vandaag zijn we wat verder gevaren, naar Goor. Frans kwam ergens een berichtje over een werfje tegen waar Zompen worden gemaakt. Dit zijn ondiepe schuitjes uit de 17de eeuw die op de Regge hebben gevaren. Via internet een tijdslot gereserveerd en een bevestiging gekregen. Fietsen aan de wal en hoppa gaan. Keurig op tijd komen we in Enter bij de werf aan. Die heet hier Waarf. De dames kijken ons verbaasd aan, rondleiding??? Over een half uurtje gaat de Zomp een rondje varen, maar moet u niet bij het klompen en Zompmuseum zijn? We laten de bevestiging zien en nemen een kopje thee. Even later komt de schipper van de Zomp en als hij ons verhaal hoort en dat we schippers zijn nodigt hij ons uit om met de Zomp uit het botenhuis naar de opstapplek te varen en laat ons ook de werkplaats en de onderhoudloods zien. De dames hadden al een filmpje gestart over de historie. Al met al is het toch een leuke middag geworden.  

Na het avondeten nog een wandelingetje langs de restanten van een Havezate en langs een heel mooie Havezate met een prachtige tuin. Helaas was die inmiddels gesloten. Wel twee reeën gezien aan de bosrand.

Morgen varen we een stukje verder en zien we wel wat de dag ons brengt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.