Wat een gezelligheid

Gepubliceerd op 26 juli 2020 om 19:44

Wat een gezelligheid.

Onze jongste dochter is met man en drie kleine kinderen aan boord geweest. Wat een feest, via een bonenpaadje en een steile ladder moest het hele spul de Talisman op. Spannend!!! Al snel hebben de kleintjes wat veranderingen opgemerkt. Heel knap als je bedenkt dat ze door de corona weer voor het eerst binnen zijn. Woensdag was een topdag. De gehele dag op het strand en het water doorgebracht, Niels en Lasse roeien geleerd in het jolletje en het spontane idee van een kampvuur door Niels bracht het hele menu van slag. Ik ben snel naar de Spar gelopen om marshmallows te kopen en toen bedacht ik ook dat we wel visjes konden bakken. Voor de kinderen ook nog knakworstjes gekocht en stokbroden. Salade gemaakt , vuurduveltje aan wal en de pret kon beginnen. Elske was verantwoordelijk voor het kampvuur en Frans voor de vuurduvel en de visjes. Verrassing voor Jochem bij het thuiskomen nadat hij de auto vooruit heeft gebracht.

Donderdag naar Doesburg gevaren, wat is de IJssel toch een leuke rivier om te bevaren. Wel goed opletten, want het blauwe bord wordt hier veelvuldig gebruikt. ( dit wordt getrokken als schepen aan de verkeerde wal varen om minder stroom tegen te hebben.)

Vrijdag gaat het richting Eefde en schutten we door de nieuwe sluis. Lekker veel verval, dus leuk voor de kinderen om te zien. Na de sluis maken we vast en wandelen door de omgeving. We ontdekken bramen. Jammie, die plukken we morgen, zien mooie boerderijen en landgoederen. ’s Middags wandelen we 3,5 km met de kids, stoere jongens hoor en in de avond wandelen we nog eens een eind.

Nieuw dag, bramen plukken! Met de avond samen met ijs opeten. Ook geen straf. Zaterdag eindigen we in Lochem. Voor Frans en mij pure nostalgie, omdat we vroeger met de sleepboot Frans hier vaak geweest zijn. Sleepschepen naar de veevoederfabriek slepen en als we niet direct terug moesten hup de natuur in. Water geladen en tijdens het wachten hebben Elske en ik brandnetels, wikke, weegbree en duizendblad geplukt. Hier hebben we brandnetelsoep van gemaakt en een omelet gebakken gevuld met bloemen en kruiden uit de natuur. Anne vermaakte zich prima tussen de bloemetjes.

Zondag alweer de laatste dag van de logeerpartij. Op de fiets naar het bos aan de overkant van het kanaal en daar fijn wandelen. Er stonden heel dikke bomen. We gingen er omheen staan met z’n allen en dan konden we onze handen maar net vasthouden. Op de terugweg bij de boer verse melk gekocht en heerlijke hamburgers. Regioprodukten en geen vervoerskosten. Nou ja Niels, Lasse en Anne hadden wel honger gekregen hoor. Jammer maar na de lunch zijn ze vertrokken naar huis. Dan is het heel stil aan boord, dus nog maar even naar de vesting ( we blijven in de vestingen, haha). Morgen opruimen en wassen.

Reactie plaatsen

Reacties

dirk en audrey
4 jaar geleden

tof om jullie berichtten weer te lezen. wij genieten mee

Lenie
4 jaar geleden

Geweldig zeg, de kleinkinderen zo te zien genieten. En jullie genieten mee. Ik kan me voorstellen dat het na hun vertrek stil was aan boord. Geniet maar lekker van deze bijzondere momenten. Groetjes en nog veel plezier.

Jack van Dodewaard
4 jaar geleden

Ook ik heb goede herinneringen aan Lochem met de veevoeder fabriek. Vele sleepreisjes naartoe geweest. Met hoogwater door de spoorbrug in Zutphen. Sleepschip van achter vastmaken en op de palen afmeren , daarna weer voor vastmaken en wachten tot de brug open ging. Eenmaal in Lochem hopen dat Coby Doeleman een reisje voor je terughad! Groeten vanaf de Panda 🐼 voor de Maasvlakte strand opspuiten ! Fijne dagen nog

Frans
4 jaar geleden

hoi Jack, toevallig met mijn kinderen hetzelfde verhaal over passeren brug Zutphen opgehaald. Goede vaart met je schepen ! Ik zie je regelmatig op Facebook.

Marian
4 jaar geleden

Hoi Frans en Mieke,
Wat leuk om jullie blog te lezen.
Prachtig hoe jullie Nederland per schip bekijken. En wat gezellig dat Elske met haar gezin een weekje heeft meegevaren.
Die kinderen leren zo de mooie dingen van de natuur en het water op een speelse manier te ontdekken..
Goede reis verder, met dit weer zit je het beste op het water, geniet ervan!
Groetjes
Michel en Marian