Eindelijk!!

Gepubliceerd op 3 juli 2024 om 19:50

 

Vandaag is een stralende dag ! We gaan los en de reis gaat beginnen. Om 9 uur gaan we de haven uit en even later komt het met bakken uit de hemel: een stralende dag dus, haha. De reisvoorbereidingen zijn gedaan, boodschappen en waterladen. Dit waterladen ging gisteren ook niet helemaal zoals we bedacht hadden. Opstaan, slang in de tank, boodschappen doen, roeibootje naar de werf brengen en dan eten en naar Dordt.  Helaas is in Woerkum de stroom uitgevallen en loopt ook het water niet door, omdat de pomp nu niet werkt.  Ook het boodschappen doen lukte niet, want de deuren van de winkel gingen niet open en het pinapparaat werkte niet. Leve de moderne tijd, als de stroom uitvalt stopt het doorgaan van bijna alles. Het meeste hebben we geregeld, alleen de watertank is nog niet vol en dat moet dan maar in de avonduurtjes gebeuren.

 Zoals de meesten van jullie weten is onze kleine Anne ernstig ziek. Gelukkig is op het ogenblik  redelijk stabiel en hebben we besloten om toch te gaan varen. We hadden ons al opgegeven voor een deel van de jubileumtoer van onze vereniging van historische schepen. De vereniging bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd door een toer met historische schepen door heel Nederland te maken. Wij hebben ons ingeschreven voor het traject van Middelburg naar Maasbracht. Bij Maasbracht gaat de toer richting Nijmegen en wij gaan dan via de Kempenkanalen naar Woerkum terug. Ons oorspronkelijke plan was om dan via de Maas naar Verdun in Frankrijk te varen. Dit plan hebben we direct laten vallen toen Anne ziek werd. Met deze reis (die dan ook korter zal duren dan andere jaren) blijven we in de buurt van Dordrecht.

Wij zijn behoorlijk flexibel en dat blijkt vandaag maar weer, want terwijl het water langs de ramen gutst, besluiten we om maar niet via de Biesbosch en binnendoor naar de Volkerak te varen, maar via de Nieuwe Merwede en het Hollandsdiep. Zo kunnen we lekker binnen blijven zitten tot de Volkeraksluis (de watjes, haha). Het komt prima uit, want net voor de sluis breekt de lucht open en we kunnen droog schutten. Het leuke van groot water is ook dat je leuke dingen tegenkomt. Zo kwamen we een groot transport tegen en aangezien dat ons vroegere werk was worden we daar blij van en is het een fotootje waard.

Door de sluis gaan we op de spudpalen liggen vlakbij Ooltgensplaat. Morgen verder , echt haast hebben we niet. Vrijdagavond worden we in Middelburg verwacht waar dit weekeind het startschot voor de toer gegeven wordt.

Reactie plaatsen

Reacties

martin de borst
20 dagen geleden

ik hoop dat jullie toch een mooie,reis hebben ,mocht je langs het spui oud beijerland komen voor jullie staat de deur wagenwijd open ,wij hopen dat het stabiel met anne blijft of nog beter🙏ik gedachten blijven we bij jullie en weten hoe zwaar dit is,maar blijf hoop houden,liefs jacqueline en martin

Ineke Derks
19 dagen geleden

Hoi Frans en Mieke, fijn dat jullie op pad zijn. Waterpad dan natuurlijk! Bestaat dat eigenlijk wel! Waterpad? Nou ja op reis dan ! Ik verheug me op jullie verhalen en foto’s! Mijn gedachten zijn vaak bij Anne, heb haar alleen op foto’s gezien maar leef met jullie mee. Stabiel klinkt niet verkeerd. Hoop dat ze snel verbeter stappen maakt.
Fijne reis samen! ❤️❤️ liefs van Ineke

Bep
19 dagen geleden

Leuk dat je weer schrijft Mieke. We gaan jullie weer volgen! Groetjes Jos en Bep

Leontien
18 dagen geleden

Nou wat een begin van de reis ;-). Wel lekker om even op pad te zijn en te genieten van alles om jullie heen! Mochten jullie een keer weer hier in de buurt zijn, dan horen wij het graag! Dikke knuffel!