Spannende tijden…

Gepubliceerd op 26 november 2023 om 14:34

Het regent pijpenstelen, het water wast, zal de goede Sint wel komen nu het weer zo lelijk is.

Vrijdag 17 november vertrekt de Talisman richting Leerdam om daar zaterdag de Goedheiligman en de Pieten te brengen. Met een stralend zonnetje varen we over de Linge, genietend van de natuur. We overnachten in Heukelum. Beetje jammer dat het zaterdag met een schip vol Pieten en een Sint regent, regent en nog eens regent. Gelukkig is de oude man niet voor een kleintje vervaard en doorstaat de tocht. (lekker warm bij Frans in de stuurhut, dat dan weer wel, haha). Op de Zuidwal van Leerdam staat het toch vol met kindjes die zingen en zwaaien. De Sint gaat de stad in en onze taak is voor nu volbracht.

Op zondag schut de sluis niet en daarom varen we naar Arkel waar we de zondag doorbrengen. Het waait stevig en we liggen onder de wilgenbomen met als gevolg dat ons gehele schip onder de blaadjes ligt. Een natuurlijk cadeautje gekregen. Maandagmorgen vroeg varen we verder, schutten de sluis bij Gorinchem door en steken de Merwede over naar Woerkum.

De afgelopen week stond in het teken van de hoogwater-App en de buienradar. Het water stijgt snel en het zal er om hangen of we de Sint met de Talisman naar de Historische haven kunnen varen. Op onze eigen plek is het steiger ondergelopen en de overgang van het passantensteiger naar de wal staat ook vol water. Er is veel App contact met Sinterklaas en gelukkig kan het zaterdag doorgaan. Er worden rijplaten gelegd, zodat de Goede man met droge voeten naar de wal kan komen en de parkeerplaats waar het Pietenfeest gepland staat is om 16.00 uur droog nadat het ervoor blank heeft gestaan.

Vrijdagmiddag komen Sjoerd, Anouk en de kinderen. De DD13 wordt door het manvolk opgehaald. Zaterdag wordt de DD13 versiert met vlaggetjes en lichtjes en de Talisman krijgt ook een lichtsnoer en een fraaie Sintversiering. Na de lunch gaan Sjoerd en Jelte, Elske en de jongens bij het steiger voor de stad met de DD13 ophalen. Gezamenlijk varen we met achter ons de Schokker Janus naar een geheime plek waar we Sinterklaas met gevolg aan boord krijgen. Tess mag ook een Pietje zijn en krijgt prachtige schmink met glitters op. Om kwart over vier varen de Schokker Janus, DD13 en het schip met Sinterklaas de Historische haven van Woerkum binnen en je gelooft het niet, maar het is droog. Ook hier weer heel veel kindjes met hun papa’s en mama’s en als de Sint aan de wal is barst het Pietenfeest los.

Sinterklaas heeft de Hoofdpiet opdracht gegeven om de pakjes voor de Talisman alvast te geven, zodat hij daar later niet meer naartoe hoeft. Stralende kinderen bij ons aan boord en een ontspannen middagje voor de grote.

Helaas kan onze lieve kleine kleindochter door ziekte niet aanwezig zijn, maar we hopen met heel ons hart dat ze er volgend jaar weer bij mag zijn.

Dit is voorlopig onze laatste reis geweest. Wij wensen iedereen een mooie feestmaand toe en voor het nieuwe jaar vooral voorspoed en gezondheid. Als de trossen losgegooid worden laten we weer van ons horen.

Nog even vlaggen drogen, voor we dit verhaal afsluiten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.