LEER, LEER en LEER

Gepubliceerd op 20 augustus 2023 om 22:36

Alles gaat voorbij, zo ook ons weekeind in Leer. Het is en blijft een prachtige plek met fijne mensen. We hebben leuke contacten gehad met schippers, maar ook en vooral met de mensen die het evenement bezochten. Zaterdag was een beetje sneu, want in de middag kwamen hevige regenbuien met onweer over Leer heen. Gelukkig was het tussendoor droog, maar voor iedereen die van alles heeft georganiseerd blijft het sneu. Vandaag is alles goedgemaakt met prachtig weer en vrolijke bezoekers.

In Leer worden we altijd verwend met op zaterdag een brunch en een bezoek aan het Oude Rathaus, waar we bij de burgemeester op de thee genodigd worden in een prachtige feestzaal. Helaas waren Günther en Lore afwezig door gezondheidsklachten. Zij waren altijd de grote spil waar alles om en door draaide, maar de hoge leeftijd en een ongeluk gooien roet in het eten. Wij wensen hen veel sterkte.

Op het plein bij de Waag is de hele dag een optreden van een koor of band (heel gezellig) en er zijn verscheidene kraampjes. Wij hebben bij het schip zitten zeilnaaien en nog wat verkocht ook. Dit gelijk maar gebruikt om uit eten te gaan, haha. Ook hebben we door de Altstad gelopen en zagen mooie pakhuizen, leuke straatjes en een drankenwinkel waar op de twee bovenverdiepingen een museum was ingericht. Het is ooit gebouwd door een Nederlandse drankenhandelaar.. Een kleine verrassing  die je zomaar tegenkomt.

Gesprekken met andere schippers en een studie naar getij, wantij en diepgang leren ons dat het niet verstandig is om helemaal over het Wad te gaan. Vooralsnog is het plan om morgen de middagopening van de sluis te nemen en dan de Eems af te varen en waarschijnlijk gaan we dan Delfzijl binnen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.