Bremen.

Gepubliceerd op 13 augustus 2023 om 22:34

We zijn in Bremen aangekomen en na wat heen en weer bellen hebben we een mooi plekje voor de stad weten te bemachtigen. Met drie man sterk stonden ze klaar om ons te ontvangen. We zijn direct gaan ontdekken, want het is toch alweer tien jaar geleden dat we hier waren. Leuke kleine straatjes met winkeltjes en restaurantjes. Natuurlijk ook de Bremer Stadsmuzikanten. (sprookje van Grimm) Deze konden we niet missen, want overal om je heen zag je ze boven op elkaar staan. Zelfs op het dak van het havenkantoor stonden ze licht te geven. De stad in de avond is trouwens ook een plaatje, de lichtjes fonkelen in het water. Frans en Ik gingen naar een museum in de Schnoor (dit is een oud gedeelte met die kleine straatjes) en dat museum bleek eerder een toneeluitvoering te zijn. We gingen door het hele pand en zo zagen we hoe het leven in die tijd was. Het speelde in 1646 en de mensen waren helemaal terug in die tijd (net als in Woerkum bij het levend museum in mei).

Helaas konden we verscheidene mensen niet goed verstaan door het dialect dat ze spraken, maar toch was het heel leuk. Dirk en Audrey hebben ons meegenomen naar de Ratskeller, waar het goed eten was. En vanmorgen hebben we Bremen afgesloten met een wandeling langs de stadswallen. Bremen is namelijk ook een vestingstad geweest. Dit mooie groene gebied was een oase in de stad. Bremen is zeker de moeite waard om heen te gaan. Na de lunch gingen de trossen los en met de ebstroom mee richting zee.

Lageruit op de Weser zien we toch af en toe wat kribben verschijnen. Het blijft een genoeglijke rivier om op te varen, al kunnen we wel zien dat we na Bremen richting zee gaan en in drukker gebied komen. Zeeboten en industrie, een zeesluis en verkeersposten. Inmiddels varen we op een deel dat we al eerder hebben gevaren en dit brengt ons op een zijrivier, de Hunte bij Elsfleth . Hier hebben we aan een kade vastgemaakt, maar helaas kwam de havenmeester vertellen dat dit een ISPS gebied is. Streng verboden gebied behalve voor speciale zeeschepen met een certificaat, een maatregel genomen na nine eleven. De vriendelijke man gaf ons een plekje aan een ponton van een passagiersboot die er niet is. Grappig: de havenmeester wist ons nog te herinneren van tien jaar geleden. Knap hoor. Ook kwamen er twee mensen langs die ons hebben zien komen en zij kwamen vertellen over een vereniging van Duitse Traditionele schepen in Weener.

 

Morgen gaan we met het tij naar Oldenburg en de havenmeester van Elsfleth heeft voor ons al een plekje geregeld.

Reactie plaatsen

Reacties

Hans Schoenmaker
11 maanden geleden

Leuke foto’s