Geologie

Gepubliceerd op 2 augustus 2023 om 22:00

Bij Wendeburg zijn we al 248 kilometer bij Berlijn vandaan. Zo is het dan geschiedenis geworden.

Kalimijnen en mergelafgraving. In de omgeving van Hannover zijn verscheidene kalimijnen en mergelafgravingen. Dit geeft kunstmatig aangelegde heuvels in het landschap met in het midden een kuil door het graven. Eigenlijk net als op het strand dus, kuilen graven haha. De kleur van het water is hier grijs. Het lijkt wel cement. Zo verteld het water je van alles. Helder, maar bruin water wijst over het algemeen op veen, groen op algen, chocolademelk troebel op modder en glashelder is meestal kleigrond. Als het schroefwater wit bruist dan zit je op zout water. Het is net een boek lezen.

Het dondert en het bliksemt en komt met bakken naar beneden. Tussen deze buien door schijnt het zonnetje en gaan we er op uit. Bij de boer aardappelen en uien kopen en bij de warme bakker heerlijk geurend brood. Op zo’n paal voor roofvogels zagen we een Rode Wouw zitten en toen opvliegen op maar tien meter afstand. Geweldig. Ook zijn we door een mooi park gelopen en daar liepen de herten vrij rond en er waren ook  zwijntjes. Grote en leuke kleine die hun pyjamaatje nog aanhebben.

Het slechte weer geeft soms ook iets goeds, in dit geval voor ons dan. Elske en Jochem kampeerden met hun kindjes met een tentje in Zweden en die hebben besloten om iets eerder naar huis te gaan en kwamen bij ons voor een tussenstop met overnachting. Gisteren dan ook fijn geknuffeld en gespeeld met het jongvolkje en spelletjes met de papa en mama. Frans heeft met Niels de radio die kapot is uit elkaar gehaald en dat is reuze interessant( vooral als je dan ook nog van alles mee naar huis mag nemen).

Volgende week gaan we onbekend water op en waar dat is …..

Reactie plaatsen

Reacties

Marian Dingemans
een jaar geleden

Leuk om jullie kinderen - en vooral de kleinkinderen - weer te zien!
Groetjes van ons