Oude dingen kijken.

Gepubliceerd op 29 juli 2023 om 21:52

Na Berlijn varen we voor een deel dezelfde weg als heen. We willen dan wel andere dingen zien en als het uitkomt andere overnachtingsplaatsen aandoen. Om te beginnen gaan we dus wel weer naar Brandenburg en daar mogen de fietsen uit de mottenballen, want we gaan naar het Industriemuseum. Het museum is gevestigd in een oude staal en walsfabriek.  Het lijkt wel of ze na de laatste werkdag de deur hebben dichtgetrokken en alles gelaten zoals het was. Heel indrukwekkend dat grootse en zware materieel. We zijn wel blij dat dat ons werk niet is. Lijkt ons niet echt gezond in die hitte, zwaar werk en de gassen die vrijkomen. Op de heenweg krijgen we een bui over ons heen en om dat goed te maken kruist op de terugweg een vos ons pad.

Zoals jullie al eerder gemerkt hebben genieten we volop van de flora en fauna. Vorige keer was ik het ijsvogeltje nog vergeten en nu ben ik in de weer geweest om de Rode en Zwarte Wouw te vangen met de camera. Hartstikke moeilijk is dat zeg. Er zijn er genoeg hoor, wel meerdere kolonies van tientallen vogels en in Nederland zie je ze bijna niet. Hier staan ook overal palen met dwarsstokjes erop, zodat de vogels kunnen zitten om te jagen of uit te rusten.

We schutten door de sluis met 19 meter verval en deze keer gaat het omhoog en ik heb de tijd opgenomen Ferry, en het schutproces duurde 14 minuten. Dan zit daar niet het in en uitvaren bij.

Bij het Schiffshebewerk Rothensee vinden we een plek en gaan we de wal op om het kunstwerk van dichtbij te bekijken. Helaas zit alles achter hekken en hagen en zien we er niet veel van. Het wordt alleen gebruikt voor rondvaartboten en voor de rest ligt er een moderne sluis naast.

We hebben de gehele week al prachtige zonsondergangen tussen de buien door.

Vandaag hebben we operatie watertanken gedaan . Met dezelfde kaart als waarmee we de elektra betalen, kunnen we ook water laden. Je houdt je pas voor een kastje en dan kan je een deur opendoen en daar zijn twee verschillende aansluitingen. Je neem je eigen slang en hopla water , een kind kan de was doen. Prima systeem, mits je een kaart hebt natuurlijk, haha.

Vanavond bij een wandeling kwamen we een veld met zonnebloemen tegen. Ik was even bang dat we verdwaald waren en naar Frankrijk waren gelopen.

Reactie plaatsen

Reacties

Ineke Derks
een jaar geleden

Wat weer een prachtige foto’s! En ik geniet van de verhalen erbij. Je vertelt heel beeldend Mieke, geweldig 😘

Leontien
een jaar geleden

Jaaaa die zonnebloemen hebben wij ook al op de heenweg hierheen gezien! 🥰