Kanalbrücke Magdeburg.

Gepubliceerd op 12 juli 2023 om 21:18

Wat gebeurt er toch? De hele tijd varen we over het Mittellandkanaal met bossen en landerijen naast ons. Ik vertelde al eerder, het is net een boswandeling maken. Nu is het opeens een recht kanaal ontdaan van het mooie groen. Dit is saai. Is dit nog een gevolg van het voormalige Oostblok? We komen bij het aquaduct en maken vast achter een bak en vóór een sportbootplek. Hier staat op een bord dat sportboten moeten melden bij de sluis en wachten om in konvooi verder te varen. Wij gaan eerst maar eens even een wandelingetje maken langs dit fraaie kunstwerk. Waarom deze nu smaller is gemaakt dan die bij Minden? Het zal wel een geldkwestie zijn. Maar het is een beetje jammer dat schepen elkaar hier nu niet tegen mogen komen. De Elbe stroomt flink onder het aquaduct door en ziet eruit als een mooie rivier. Als we terug zijn bij de Talisman dan starten we de motor, kijken op AIS en roepen via kanaal 10 dat we eraan komen. Er is geen schip te bekennen. Bij de sluis meldt Frans ons en moeten we vastmaken op de sportbootplek en wachten tot we geroepen worden. (Dit klinkt best sacherijnig) Deze sluis laat ons negentien meter naar beneden gaan. Joepie… er zijn drijvende bolders dus dat scheelt een hoop werk. Bij een vorige met een verval van vijftien meter, moesten we steeds overpakken en was het hard werken geblazen in de zon. Nu komen we op het gemakje lekker in de schaduw en bij het uitvaren krijgt Frans nog een berisping dat hij zich de volgende keer echt moet melden voor we het aquaduct op varen. Hij vertelt vriendelijk dat hij op AIS gekeken heeft en geroepen op kanaal 10, maar nee dat telt niet. Oké niet meer ondeugend zijn , haha. Ik denk bij sportboot aan een jachtje en dat is onze dame niet. Nee deze is varend erfgoed! Einde van het Mittellandkanaal.

Het Elbe-Havel-kanaal.

De afstanden is een dingetje. We verkijken ons daar geregeld op. Even op de fiets naar een museum in Magdeburg, blijkt toch op een uur fietsen te liggen. Bij 34 graden maken we andere keuzes. We maken vast bij Burg bei Magdeburg en lopen het stadje in. Hier is nog genoeg te ”doe het zelven” en te renoveren. Er zijn mooie gebouwen en ze doen hun best er een aantrekkelijke stad van te maken, maar het is hem nog niet helemaal. Nog best veel woonkazernes en veel kapotte gebouwen. We besluiten verder te gaan en overnachten op een heerlijk stil plekje en gelukkig is het bos ook weer terug. We liggen tot laat in de avond helemaal alleen en je hoort niets dan alleen de vogels fluiten.

Vanmorgen komen we langs een plaatsje en daar is een Lidl aan het water met een speciale afmeerplek om boodschappen te doen. Ideaal om wat zwaardere dingen aan boord te sjouwen. Onderweg komen we hier ook nog een vriend uit Dordrecht tegen met zijn jacht. Ook altijd leuk!!

Het gaat verder en dan komen we na weer een sluis op de meren rond Brandenburg. Wijds, jachtjes en heel veel van die drijvende huisjes. Het doet een beetje aan Friesland denken. Daar gaat het Prinses Margrietkanaal ook over de meren. We besluiten in een baaitje op een spudpaal te gaan liggen genieten van deze wijdsheid.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.