Warm!

Gepubliceerd op 9 juli 2023 om 21:41

Het is gelukt om een kaart voor de elektra te scoren. Op sluis Anderten door heel vriendelijke mensen geholpen. Beetje jammer dat de eerst volgende ligplaats geen elektriciteitskasten heeft, haha. Verder werkt het goed en ook water kunnen we zo kopen. Deze sluis ligt 65 meter boven de zeespiegel en bij de volgende sluis gaan we alweer zakken. Weten jullie dat dit kanaal pas sinds 2017 volledig in gebruik is? Door de tweede wereldoorlog is de boel bij Maagdenburg stil komen te liggen en na de oorlog had het voormalig Oostblok geen interesse.

 Het is vervelend heet en dan hebben we geen fut om lange wandelingen te maken. Beetje jammer is dat wel, want we varen van het een in het andere natuurgebied. Hopelijk kunnen we op de terugweg wel er op uit. Het is een vreugdevolle week. We kregen namelijk bericht dat ons nichtje moeder is geworden van een jongetje: Kijan, en vandaag is onze Kirsten jarig en toen ze geboren werd was het net zo warm.  Nou moeten jullie niet denken, wat een luilakken zijn die Frans en Mieke, want in de vroege uurtjes wordt er echt wel gewerkt aan boord. Op vakantie gaan en als een slak je huis meenemen, betekent ook dat de klusjes meegenomen worden.

Grappig, vroeger ging je vissen met een hengeltje en eventueel een paraplu voor als het ging regenen. (vissers vissen nu eenmaal graag in de regen) tegenwoordig heeft de visser een uitgebreide uitzet bij zich. Tent, bed, stoel, allerhande steunen om zelf de hengel niet vast te hoeven houden etc. alles gaat in de auto tot vlak bij de visstek. Gisteren kwam een visser lopend voorbij met zijn hele handeltje op een elektrische kruiwagen geladen. Het moet niet gekker worden.

Ook hebben we van de week nogal wat visite gehad. Toen het knetterhard regende zat de reling en de waslijn vol mokkende zwaluwtjes en toen ik, toen het droger werd, met de camera een foto wilde maken, zeiden ze: het is droog, we gaan en ik had het nakijken. Ik had wel met de telefoon en binnen vandaan een kiekje gemaakt, maar dat is dan toch minder. Ook hadden we een mooi bijtje en dat heb ik door de lens goed kunnen bestuderen. Een bruin lieveheersbeestje met crème stippen( had ik nog nooit gezien) kwikstaartjes, een haai… of zal het een snoekbaars geweest zijn. Verder nog al wat gevlieg van vlinders, dazen GRR, muggen en nog veel meer. Zoveel zie je bij ons in Nederland volgens mij niet meer. O ja ook nog de buizerd, geelgors en de Rode Wouw met een nest jongen in de boom naast ons.

We zijn langs Wolfsburg gevaren, dit is de stad van de Volkswagen en daar kan je echt niet omheen. Alles is Volkswagen. Net als in Eindhoven alles Philips is. Langs de kant stond ook een bord en daardoor weten we dat we nog de goede richting opvaren.

 

Soms zie je schepen varen met een dode hoek van hier tot Tokio en gisteren kwam er een moderne raderboot achter ons liggen. Het was de Elbe Princesse een passagierschip voor de Elbe en die mag niet hoog zijn en niet diep. Dit in verband met de bruggen en de diepte. Het is daar nogal eens laag water. Dirk ben jij hier mee meegevaren?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.