Het is begonnen!

Gepubliceerd op 20 juni 2023 om 20:20

Gisteren is onze zomerreis van dit jaar dan echt van start gegaan. Na een pittig weekje konden de trossen los en werden we door onze buren in de haven en aan de wal uitgezwaaid.

De afgelopen week was het net tetrissen. De afspraken pasten keurig achter elkaar in de agenda, maar toen kwam daar woensdag het accuprobleem tussen. Frans kwam me vertellen dat de accu’s  kookten en borrelden. Er komen dan ook giftige stoffen vrij, maar ons geluk is dat de accu’s buiten in het herft (opbergplaats vóór onder de luiken) staan. In de auto dan maar en naar de accuboer in Werkendam. Hij heeft nieuwe tractie-accu’s droog staan. Deze moeten dus gevuld worden en dan opgeladen. Met een beetje geluk kan ik ze u vrijdagmorgen leveren. Top! Donderdag allerlei voorbereidingen getroffen (zoals een noodkabel naar de meterkast aan de wal) en vrijdagmorgen vroeg de stroom eraf en de oude accu’s aan de wal sjouwen. Ik krijg die dingen niet versjouwt en Frans heeft een flinke krachttraining achter de rug, haha. O ja door elektra-tekort moesten we uit eten, wat erg, ik heb me wel opgeofferd hoor. Maar ja vrijdagmorgen kwam dus keurig op tijd het busje met de nieuwe accu’s voorrijden. Twaalf uitladen en twaalf oude inladen, pff. Alles koppelen en aansluiten en jawel het leed is geleden alles werkt perfect. Toch goed dat het geregeld is voor we aan de reis beginnen.

Zondag naar Dordrecht om de vierde verjaardag van Anne te vieren en toen hoorden we een raar geluid bij de auto. Onze auto gaat van de zomer bij Sjoerd logeren en Sjoerd neemt de auto gelijk mee vanaf het verjaardagsfeestje. Na een paar minuten belt hij dat de auto toch niet goed is en het lijkt de rem te zijn. Gelukkig is hij veilig thuis gekomen en heeft hij de ANWB erbij nodig gehad. De remvoering blijkt kapot en na een dag garage is het verholpen. Sorry Sjoerd dat we je hiermee opgezadeld hebben. Frans had nog wel keurig het oliepeil en de accu’s gecontroleerd en de auto gewassen om hem netjes bij je achter te laten.

Gelukkig was Anne een stralende jarige en was het toch een leuke dag.

Gisteren dus vertrokken en we hebben de keus gemaakt om via de Maas naar Nijmegen te varen, daar Weurt buiten schutten en dan de Rijn op. Na de lunch zijn we weggegaan en de Afgedamde Maas op gevaren richting Heusden. Op de Maas konden we genieten van een mooie rustige rivier met van die Paulus Potterplaatjes, koeien onder de bomen en in het water. Echt Hollands landschap. We zijn gestopt in een zandwin-gat bij Gewande. Een rustig plekje en dicht bij onze Kirsten, maar op ongeveer 8 km afstand. Leuk vond Kirsten, dan kom ik. Wij de kano in het water en naar de wal om te kijken waar ze aan boord kan stappen. Jammer dan overal hekken en verboden. Kirsten maar weer afgebeld. Wel een prachtige zonsondergang gehad en een lucht vol luchtballonnen.

Vandaag sluis Lith gepasseerd met in de ene kolk varend erfgoed en in de andere kolk een heel groot modern jacht. Tegenpolen. We blijven bij Ravenstein aan de buitenkant van de haven. Ravenstein is net als Woerkum een vestingstadje. Laten we hier nou een visum nodig hebben, omdat het een ‘soevereine staat’ is. Gelukkig kregen we die bij het VVV en konden rustig verder wandelen. Bij de molen is een bierbrouwerij en daar hebben we direct contact gelegd voor de bierbrouwer in Woerkum (na eerst geproefd te hebben). De dag sluit af met een flinke regenbui en hiermee frist het lekker op.

Reactie plaatsen

Reacties

Ineke Derks
een jaar geleden

Hoi vakantiegangers, wat een struikelend begin van jullie vakantie! Maar jullie staan weer rechtop en gaan goed lees ik. Veel plezier en geniet! 😘🐶