Test, test.. en de Linge

Gepubliceerd op 28 april 2023 om 16:29

Na de winter begint het vaarseizoen weer. Dit betekent niet dat er in de winter niets is gebeurd op de Talisman hoor. In februari heeft Frans de zijden van het schip buitenboord afgestoken en in de verf gezet en daarna zijn we binnen aan de slag gegaan. Na 16 jaar aan boord wonen kom je toch echt aan verfklusjes toe. Als eerste de stuurhut onder handen genomen. Eerst strippen en dan schuren en schilderen. Hierna de roef en ook de watertank moet schoongemaakt. Hiervoor moet een deel van de betimmering weggehaald worden. Tank open maken en Frans in zwembroek naar binnen met een doek en soppen maar. Gelukkig is onze tank van roestvrij staal en na een sopbeurt ziet hij er dan ook weer als nieuw uit. Het halletje ook gelijk in een nieuwe laag verf en voilà… ook weer netjes. De rest van het ruim komt na de werfbeurt dit najaar aan de beurt, omdat een schip dat uit het water wordt gehaald vreemde krachten krijgt te verduren en er scheurtjes in de kit enzo kunnen komen. Beter even wachten dus dan alles twee keer doen.

We hebben de trossen losgegooid en zijn naar de Linge gevaren om naar de bloesem te kijken. Dit is gelijk een mooie test om te controleren of de generator etc. goed draaien. Deze zomer gaan we weer een grote reis maken en de bestemming is dit jaar Berlijn. Het is dus verstandig om eerst dichtbij de thuishaven een proefreis te maken.

De Linge is een fantastisch mooi riviertje met leuke plaatsjes en prachtige natuur. We hebben flinke wandelingen gemaakt door de natuur, vestingstadjes en langs een deel van de Hollandse Waterlinie. Bij landgoed Mariënwaerdt hebben we lopen struinen en de landgoedwinkel bezocht. Ook zijn we op de fiets gestapt en naar het Stadje Buren gefietst. Wel lachen trouwens, want dit keer gaan we over gebaande paden wandelen, want het is overal zo drassig (hadden we ons voorgenomen)…ja,ja. Volgens mij is er een bijzondere magneet die speciaal voor ons is uitgevonden en die zorgt dat we toch weer over smalle paadjes lopen en door de modder zwoegen, haha goede voornemens werken niet altijd.

De bloesembomen staan nog niet in volle pracht; door het koude voorjaar zijn ze aan de late kant, maar toch is het mooi. De bomen lopen uit en we zien dan ook katjes, bloemen en frisgroene blaadjes. De ganzen hebben het druk met hun kuikens en er zitten ook nog veel dieren op het nest, zoals meerkoeten, futen en ooievaars. We zijn verrast met een reetje en een ijsvogeltje. Zoals jullie begrijpen hebben we genoten van de natuur en de heerlijke rust. Vanmorgen zijn we aan de terugreis begonnen en de lunch konden we al in Woerkum nuttigen.

Reactie plaatsen

Reacties

Hans van Dalen
een jaar geleden

Ik ga jullie weer volgen, en het zal best wel weer een mooie reis worden. Tot horens.