Groot feest!

Gepubliceerd op 20 november 2022 om 17:10

Ik heb jullie al verteld dat we deze week een afspraakje hebben met Sinterklaas. De afspraak is; dat we zaterdagochtend een loopplank neerleggen op het passantensteiger in de Historische haven van Woudrichem (de goede man is tenslotte al een dagje ouder en heeft een stapje extra nodig) en dan na de lunch gaan we varen naar de opstapplaats waar alle Pieten en de Sint aan boord komen. Deze keer worden we vergezeld door Elske en haar gezin. Voor de kleintjes duurt het best lang voor het vier uur is en ze zitten dan ook al vroeg op de uitkijk. Gelukkig moet het schip ook versierd worden met vlaggetjes en lichtjes en kunnen ze daar bij helpen.

Eindelijk is het dan zover en komt vooraf gegaan door de Pietenband Sint aan boord met een hele rits Pieten. De vishaler DD13 vaart ook mee en daar worden ook wat Pieten naartoe gedirigeerd. Een vrolijke tocht volgt en het lijkt wel of niemand de kou voelt. Wat een verschil met vorige week zeg, toen leek het wel lente en nu winter. Overal op de vestingmuur staan mensen te roepen en te zwaaien en in de haven is het heel druk. Na twee coronajaren barst het feest goed los. De burgemeester staat ons op te wachten en als de Sint aan wal is wordt er een disco gehouden op de parkeerplaats van de haven. Onze kleinzoons kunnen niet wachten om aan de wal te gaan en mee te dansen.

 

Bij terugkomst aan boord blijkt dat één van de Pieten een grapje heeft gemaakt. Er hangt in de keuken een touwtje uit de patrijspoort en als we dat volgen over de luiken heen en weer hop aan dek, vinden we een brief met een puzzel die opgelost moet worden. Er zijn pakjes verstopt achterin onder het bed. Wat een pret!!!

Al met zijn het twee heel leuke weekenden geweest en wanneer de volgende vaartocht is weten we nog niet. Het is nog wat vroeg, maar we wensen iedereen vast een gezond en gezellig 2023 toe.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.