Yes!!! Hoog bezoek.

Gepubliceerd op 13 november 2022 om 14:51

 

Vrijdag is Frans met gebruik van diverse bussen en treinen wezen werken in Rotterdam. Ik heb aan boord gewerkt om de Sint te kunnen ontvangen en ben nog op zoek geweest naar sporen van Sint en Piet. Zo kwam ik langs een plek gelopen die me erg deed denken aan een Sint-opstapplaats. Toen Frans na het werk en zijn fantastische ervaring met het openbaar vervoer terug aan boord was, zijn we een stukje terug gevaren naar de plaats waar Sinterklaas aan boord kan komen. Het was een prachtige avond om over de Linge te varen. Heel stil en een mooie lucht.

 

Zaterdag onder de douche hoorde ik gestommel aan dek. Snel aankleden en daar stond een afgevaardigde van Sinterklaas met een giga-stapel cadeautjes en vlaggetjes om het schip te versieren. Het feest is begonnen! Met koffietijd stapten Sjoerd en Anouk met de kinderen aan boord en eindelijk na de lunch was het zover… Sint en heel veel Pieten kwamen met de bus voorrijden om aan boord te stappen.

Onder een vrolijk zonnetje en de muziek van de Pietenband voeren we naar Leerdam. Overal langs de kant stonden kinderen en grote mensen te zwaaien. Even is er grote paniek als er een Pietje zoek is. Overal wordt gezocht. Hij is best belangrijk, omdat hij de verlanglijstjes van alle kinderen heeft. Na een poosje wordt hij op het toilet gevonden. Opluchting overal.  Bij de roeivereniging was het een drukte van belang door de jaarlijkse roeiwedstrijd. Deze wedstrijd is een uurtje onderbroken om het schip met de Sint langs te laten varen. Sjoerd en Jelte waren goede hulpen met het strijken van de mast en hielden via de portofoon contact met Frans, want veel uitzicht had hij niet met zoveel volk op de kop. In Leerdam wordt gewerkt aan de kade en zijn er geen bolders om vast te maken. Gelukkig konden wij Sinterklaas gerust stellen door te vertellen dat we dan de spudpalen laten zakken. En dan is het moment daar, Sinterklaas zet voet aan wal in Leerdam. De burgemeester staat hem op te wachten en veel kinderen juichen hem toe. Van de reis is een livestream gemaakt: https://www.facebook.com/stadshartleerdam/videos/663964138454604/

Op de Talisman zijn de schoenen gezet en vanmorgen was er iets in gestopt en verstopt. We varen terug naar Heukelum voor de auto van Sjoerd en morgen gaat het richting Vianen waar we een controlebeurt voor de cv besproken hebben.

Met Sinterklaas hebben we een afspraak gemaakt om hem volgende week weer ergens bij een pakhuis aan boord te nemen voor de intocht in Woerkum.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.