Verste punt: Auxerre én problemen!

Gepubliceerd op 8 augustus 2022 om 20:46

Auxerre!!! Ons verste punt. Jawel, we hebben het gehaald.  Auxerre een mooie regiohoofdstad met Cathédrale Saint- Etienne  en Abby Saint- Germain er hoog boven uitstekend. Van Charmoy tot Auxerre zijn we door acht sluizen geschut, een stukje van twintig kilometer. Gelukkig hebben we extra matrozen aan boord dus dat scheelt. Verder kunnen we niet, omdat de sluizen te smal en de bruggen te laag zijn. We liggen vlak voor de laatste brug echt het aller- aller verste puntje van de reis, haha. We genieten van de prachtige stad en het mooie weer. Het is “maar” 28 graden en er waait een lekker windje en daardoor hebben we genoeg energie om rond te dwalen.

Vandaag begonnen aan de terugreis. Het is een stuk warmer en we blijven bij Monéteau. Hier is een spiksplinternieuwe speeltuin waar de kids wel willen spelen. Helaas kunnen we aan de Halte Nautique niet afmeren, omdat er maar zeventig centimeter water staat. Iets verder vinden we bij een leegstaand restaurant een stukje kade en na het avondeten als het iets is afgekoeld gaan Sjoerd, Anouk en de kinderen met het jolletje naar de speeltuin waar ze zich lekker vermaken. De buurman is heel enthousiast over zijn nieuwe uitzicht en is teleurgesteld dat we maar één nachtje blijven. Helaas moeten we verder en terug naar de auto van Sjoerd en Anouk die woensdagmorgen vertrekken.

De generator start de laatste paar dagen moeilijk en daarom heeft Frans de accu van de elektrische buitenboordmotor geplaatst in plaats van de startaccu. Jammer genoeg lost dit het probleem niet op en nu blijkt dat de bouten van de trillingsdempers zijn gebroken en dat is NIET leuk. De generator is door zijn hoeven gezakt en waarschijnlijk lekt er stroom, zodat de startmotor niet voldoende spanning krijgt om te starten. We moeten dan ook een plek zoeken met walspanning, zodat Frans kan kijken of hij provisorisch de boel kan repareren. Hoe dit afloopt krijgen jullie nog te horen. Duim maar een beetje voor ons.

Reactie plaatsen

Reacties

Hennie Neven
2 jaar geleden

Duimen doen we zeker, maar ik heb een vriendin die me geleerd heeft om te affirmeren...dat helpt altijd..dus dat doe ik voor jullie! Verder weer een mooi avontuur en gezellig met de kinderen en kleinkinderen. Hoop dat alles goed komt jongens en een goeie reis verder. Groetjes van A en H.

Marian Dingemans
2 jaar geleden

Wat een avonturen weer!
Gelukkig zijn jullie niet snel in paniek en is Frans handig.
Dit komt vast weer goed Heel veel succes 💪🙏
Groetjes
Michel en Marian 👋

Cor van Noort
2 jaar geleden

Frans is handig het komt wel goed.
Mooie terug tocht