België

Gepubliceerd op 27 juni 2022 om 19:51

Werk aan de winkel! In Sas ven Gent vlakbij de Belgische grens hebben we het stokanker en de davit aan dek gelegd. Dit is omdat we anders te hoog zijn voor tunnels in Frankrijk en soms ook bruggen. Ook heeft Frans een vaarvignet aangeschaft en dat kan tegenwoordig heel modern digitaal. Aanvragen, betalen klaar. Ook geen sticker meer om op het raam te plakken en het werkt, want zodra we de eerste brug opriepen in België werd ernaar gevraagd en vonden ze in hun computer ons vignet. Zo goed dit.

Na deze arbeid nog even naar het Zeeuws industrieel museum.  Hieronder een foto van een bootje van beton, al in 1887 gebouwd en een foto van de stoommachine die in de cokesfabriek van Sas van Gent voor de elektriciteit zorgde. Leuk en leerzaam en net voor de regen terug aan boord.

Zondag dan de grens over. Het kanaal naar Gent vaar je niet voor de natuur. Het is een en al industrie tot Gent. Bij een sluis komen we nog een aantal fraaie jachten tegen op de wal. Keurig op hun zij weggelegd. Bij de Schipdonksluis een plekje gevonden. De sluiswachter zag ons drijven en hij stuurde een paar speedbootjes naar een andere plek, zodat er plaats was voor ons. Het is prachtig weer en daarom gaan de wandelschoenen aan. Fijn door de natuur wandelen na een aantal dagen door de stad.

Vandaag gaan we verder naar het zuiden en genieten van de groene omgeving. Bij Deinze denken we een afmeerplekje te vinden, maar dat is dus niet zo en moet Frans de Talisman achteruit terugvaren. Jaren geleden toen we hier waren, waren de oevers belabberd slecht, veel was er ingestort. Nu wordt er aan oeververbetering gewerkt en zien we wel wat verbeteringen komen. Bij Zulte (of ze hier ook zult eten weet ik niet) gaan we in een zijarm tegen de wal op de spudpalen liggen. Keurig voor lunchtijd en de regen geregeld. Na de regen gaan we het plaatsje bekijken en mwha, wat zal ik er van zeggen… het is een Belgisch dorp met een drukke weg erdoorheen, winkels en verscheidene heel grote huizen met toegangspoorten.

Reactie plaatsen

Reacties

Arie Leeuwestein
2 jaar geleden

Hoi Frans en Mieke, leuk om jullie blog weer te lezen! Goede reis! Groetjes van Arie en Sandra