Aankomst Antwerpen.

Gepubliceerd op 8 september 2021 om 21:47

Zondag fijn alle kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen gezien. Wat een rijkdom is dat toch. We hebben Elske een Dutch-oven gegeven en die heeft ze natuurlijk direct uitgeprobeerd. Een heerlijke stoofpot boven een houtvuurtje gemaakt, jammie.

Maandag willen we vertrekken, maar de brandstofopvoerpomp van de generator is kapot. Onderweg hebben we al een nieuwe gekocht, maar die moet nog geplaatst worden. Bij het pompje hebben we ook een slangpilaartje gekocht van 8 mm, maar nu blijkt het er een van 6 mm te moeten zijn. Hup naar Werkendam om bij Kieboom een andere te halen, maar helaas zij hebben alleen grotere. Nog wat andere zaken binnengegaan en ook dat loopt op niets uit. Dan naar Sliedrecht en bij Drinkwaard kunnen ze er wel zo een van de plank pakken. Teug aan boord is Frans aan het klussen gegaan en dat lukte best. Alleen was het lastig om de motor goed te ontluchten. Door de lucht in de brandstofleidingen kon de motor van de generator niet aanslaan, maar gelukkig is het ten einde raad gelukt en mochten de trossen los om naar Antwerpen te varen. In de tussentijd is de was gedroogd en in de kast verdwenen. Het is een prachtige dag om te varen en we genieten met volle teugen van de Nieuwe Merwede, Hollands Diep, de Volkeraksluis door en dan stuurboord uit en de spudpalen eronder bij Ooltgensplaat. Hier is nu een natuurgebied, maar vroeger zetten we de Frans daar wel omhoog om te teren. Tegenwoordig zou iedereen daar een beroerte van krijgen. Al met al liggen we rond zes uur en na het koken zitten we aan dek te eten en te genieten van een prachtige rustige avond met een mooie zonsondergang.

De volgende ochtend eerst schoonschip maken. we willen natuurlijk wel dat de Talisman er knap uitziet in België. Boenen, ramen zemen en zelfs het koper wordt gepoetst. Ons einddoel voor dinsdag is de haven van Tholen en dan een wandelingetje door het gezellige stadje maken. Als we de haven in komen varen is het steiger weg. Alleen de palen staan er en er liggen werkschepen. Dat is pech, steiger weg, haha. Niet voor een kleintje vervaard draaien we om, de haven weer uit en achter een eilandje bij het Tholense gat gaan de paaltjes er weer onder. Vroeger hebben we hier een aantal maanden gewerkt. Er was toen nog zout water en geen dam. (nu ligt hier de Oesterdam) Het gebeurde regelmatig dat een schip aan de grond liep en dat was sneu voor de schipper, maar fantastisch voor de sleepbootkapitein en zijn vrouw. Wij tornden de schepen wel los en hadden daar een leuke verdienste aan. Tegenwoordig is het er kalm en is er veel recreatie. Wel weer een mooie avond.

Vanmorgen richting Antwerpen. Via het Schelde-Rijnkanaal komen we bij de Kreekraksluizen. Hier  vraagt het geduld, maar na een goed uur zijn we doorgeschut en varen we al snel België binnen. Frans meld zich bij de autoriteiten aan voor dok 5 bij de Kattendijk. We varen tussen grote schepen met sleepboten, industrie en allerlei geurtjes die nou niet echt fantastisch zijn, maar het is dan ook de haven van Antwerpen. We worden vriendelijk ontvangen door de werfbaas en een zwanenfamilie. Wij liggen nu dus in een droogdok en daar zijn er hier velen van. Deze zijn oud en moeten bewaard blijven.  Na het avondeten wandelen we nog een eind in de omgeving. Voor de derde dag op rij zitten we tot zonsondergang buiten. Toch fijn de nazomer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.