Arnhem

Gepubliceerd op 31 augustus 2021 om 22:44

Heerlijke dagen hebben we gehad op de Valeplas bij Giesbeek. Doordat het weer niet echt super was, was het rustig. Een grote plas met alleen de Talisman op de spudpaaltjes. Wat een luxe. Zo nu en dan kwamen er wat vissers of mensen om de hond uit te laten en op het water een enkele vissersboot of een zeilbootje. Jammer is het, dat vissers haakjes aan hun hengels hebben en dat ze die dingen uitwerpen. Frans merkte op dat onze vlag er zo raar uitzag. Een haal ofzo erin, maar waar heeft hij dan achter vast gezeten? Nu heeft het hard gewaaid , dus je weet maar nooit. Vanochtend zat ik te kijken en zag iets raars. Zit er nu een knijper aan de vlag??? Frans achter de stuurhut gegaan en de vlag binnengehaald en wat denk je? Er zit een vishaak met een soort nepslak helemaal in de vlag gehaakt. Het viel nog niet mee om hem eruit te halen en toen het gelukt was bleek de vlag helemaal stuk. Beetje jammer.  Je zal maar een vis zijn en zo’n ding in je bekje krijgen, auw.

De palen gaan vanmorgen omhoog, want het weer is opgeknapt en het terras kan geverfd worden. Op de huidige plek waaien er blaadjes en vuil aan dek, dus varen we naar de overkant om te lakken. Met de stuurhut gaat het ook de goede kant op. De eerste twee lagen vernis staan erop. Als het terras klaar is varen we verder over de IJssel. Dit wordt het laatste stukje en dan zijn we bij de IJsselkop. Als je op de grote rivieren vaart zie je geregeld steenfabrieken. Van de klei die gewonnen wordt maakt men stenen. IJsselsteentjes of Waaltjes bijvoorbeeld. Tegenwoordig worden er in oude steenfabrieken ook vaak woningen gemaakt of musea of werkplaatsen. Toch zijn er ook die nog steeds in bedrijf zijn.

Bij de IJsselkop gaan we de Nederrijn af richting Arnhem. We gaan nu voor stroom en dat gaat dan ook lekker vlot en om half drie konden we dan vast maken. We liggen bij de Excelsior, een luxemotor langszij. Hans en Mieke, haha bijna hetzelfde als Frans en Mieke. We hebben elkaar vaak gezien, maar van een bakkie doen is het nooit gekomen tot nu dan. Gezellig weer.

Morgen nog even naar de hengelsportwinkel… niet om vishaakjes te kopen, maar henneptouw om mee te zeilnaaien. Binnenkort begint de cursus zeilnaaien weer en Frans is al begonnen met inventariseren wat hij nog heeft aan materiaal en wat er opnieuw gekocht moet worden. De uitnodigingen zijn de deur al uit. Na een plotskap einde in de eerste Lock down lijkt het nu dan toch weer te kunnen starten. Na de boodschap zakken we de Rijn verder af en zien wel waar de dag morgen eindigt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.