Friesland-Groningen.

Gepubliceerd op 3 augustus 2021 om 20:44

Het was vorige week de eerste keer zeilen voor Jelte , zondag ging hij voor de eerste keer suppen. De vereniging heeft 3 valken, 3 pica/lasers( open zeilboten) en 3 supplanken geregeld. Wij hadden Jelte voor het suppen opgegeven. Aan zijn snoet te zien vond hij het eerst wel een beetje spannend, maar al snel ging hij er als een speer vandoor en was er bijna niet af te krijgen. Na de lunch nog een heel eind gezeild en zo was het een sportieve zondag. Aan dek van de Terra Nova nog een afsluitende borrel met de schippers die nog niet vertrokken waren. Complimenten voor de organisatie, een mooi samenkomen in deze moeilijke tijd.

Maandag is Frans met het jolletje op pad gegaan om nicht Christa met Florian en Hannelore op te halen. Met hen zijn we naar Zoutkamp gevaren. We laten Friesland achter ons en varen Groningen binnen. Het is prachtig varen; lekker groen, plat en veel bochten in de rivier. Typisch Nederland dus. Florian mag ook even sturen en dat doet hij heel goed. In Zoutkamp komt Jeroen zijn gezin weer ophalen, wij halen wat boodschappen en varen verder.

We vinden een klein kaaimuurtje bij een boerderij en laten de palen zakken. Vlakbij ligt Lammerburen, hier had ik nog nooit van gehoord. Nog een wandeling van ruim 5 kilometer met halverwege een boerderij die zelfgemaakte producten van eigen oogst verkoopt. We kopen appelstroop, kruiden en boerenijs. Vooral dit laatste kan de goedkeuring van ons matroosje krijgen. Ook is er een groot gemaal en door de ramen zien we grote machines. De grootste machines die ons matroosje ooit heeft gezien, haha.

Vandaag moet er hoog nodig gewassen worden en we besluiten een dagje te blijven liggen. Frans schrapt aan de stuurhut, met Jelte speel ik het sleepbootspel (ik verlies)  en vanmiddag wandelen we de andere kant op, een lekker relaxed dagje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.