Nu is het echt…

Gepubliceerd op 9 juli 2024 om 21:23

Zaterdag vertelde ik dat de erfgoedtoer is geopend, maar gisteren is de toer echt begonnen. Om 9 uur met zo hier en daar een toeter ter afscheid zijn de schepen van de kant los gekomen en richting sluis Veere gevaren. In de flats stonden de mensen op hun balkon te zwaaien en aan de wal waren ook uitzwaaiers gekomen. Wij hadden onze eigen uitzwaaiers, want Sjoerd en Anouk hebben Jelte en Tess gebracht. Handig hoor twee matroosjes erbij. Voor het zover was hebben we zondag met elkaar nog een stadswandeling gemaakt. In twee groepen met gidsen konden we genieten van een mooie wandeling met goede uitleg. Jammer van de regen, maar daar zijn paraplu’s voor gemaakt.

De tocht ging via de Oosterschelde naar Bruinisse waar een heerlijke vismaaltijd geserveerd werd. Er zijn zeehondjes gezien en er is ook iemand die een bruinvis gespot heeft. Er was weinig wind; echt een verschil met de heenweg. Vanmorgen zijn we vertrokken richting Willemstad. We moesten door de Krammersluis en de Volkeraksluis. Door stremmingen duurde het best lang, (wel gaaf hoor de sluizen vol met varend erfgoed) maar we zijn vóór de buien aangekomen. We zijn buurtjes uit de haven van Woerkum tegengekomen. Het is de Pieter Cornelis van Nico en Reina. Zij hebben van ons en andere schepen foto’s gemaakt en wij natuurlijk van hen. We zorgen ervoor dat de foto’s op de app van de toer komen, zodat iedereen zijn foto eraf kan halen.

Gisteren hebben we tijdens een wandelingetje naar het dorp Bruinisse verse aardbeitjes en verse tuinbonen gekocht langs de weg. Vanmiddag konden onze matroosjes dan ook hun eigen boontjes doppen, haha.

Willemstad is de tweede etappeplaats. In deze haven is het tetrissen om de schepen kwijt te kunnen. Achteruit naar binnenvaren en soms kan je maar net door de ruimte die je krijgt. Een gevalletje vakmanschap dat door velen wordt aanschouwd. Ook hier een warm welkomstwoord van de wethouder en een toost op de tocht. Op iedere etappeplaats kunnen we een stempel in ons handboek krijgen en Tess heeft het voor elkaar dat zij in haar dagboekje ook een stempel heeft gekregen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.