De laatste etappe.

Gepubliceerd op 19 september 2022 om 21:01

Er is weer van alles te zien. Mannen die in de hoogspanningsmasten omhoog klimmen en wel acht grote ouderwetse vliegtuigen die kort na elkaar laag overvliegen, dreigende luchten en natuurlijk de mooie Maas. Dorpjes, koeien en veel watervogels. Genieten dus.

Het weekeindje Den Bosch is gezellig geweest, maar we zijn wel overvallen door onverwachte kosten. Bij de sluis moet er opeens betaald worden en ook het evenement kostte ons nog geld. Beetje jammer. Ook waren de steigers op slot, zodat er weinig tot geen interactie was met bezoekers. Zelf hebben we een fijne avond met Kirsten en Jeroen gehad en ook hebben we Kirsten de andere dagen nog gezien. Een praatje hier en een praatje daar en Den Bosch is natuurlijk een leuke winkelstad met veel restaurants en kroegjes. O, ja en we hebben voor het eerst sinds we zijn vertrokken een lange broek aan. Sneu voor de organisatie dat het weer tegen zat. Zaterdag zijn we met ons jolletje nog rond wezen varen en hebben er bezoekjes mee afgelegd. Zondag was kortweg NAT, wat een regen is er gevallen.

Gelukkig scheen vandaag de zon weer en is er bijna geen regen gevallen. Om tien uur konden we door de brug de haven uit. Van Den Bosch over de Maas naar Heusden en daar de Afgedamde Maas af naar Woerkum. Echt de laatste etappe van deze zomerreis. Bij de Afgedamde Maas is een waterkering die de rivier af kan sluiten bij overstromingen. Het is leuk varen hier en als we de Wilhelminasluis bij Andel door zijn , zien we al snel de dikke toren van Woerkum opdoemen. Nog een bocht om en dan is daar de thuishaven. We krijgen een gezellig onthaal door verschillende buren en dan voelt het gelijk weer thuis.

Misschien vinden jullie de volgende weetjes nog leuk om te lezen.

We hebben 1830,5 kilometer gevaren door drie landen.

Vier vaarvignetten (een soort vaarbelasting) hebben we aan moeten schaffen.

Let op: 191 sluizen zijn we doorgeschut.

De reis zit erop en we bedanken jullie voor alle reacties en het meelezen.

In november mogen de trossen weer los, want dan gaan we Sinterklaas naar Leerdam en naar Woerkum brengen.

Tot ziens of tot een volgend blog. Groetjes Frans en Mieke

Reactie plaatsen

Reacties

Marten valkema
2 jaar geleden

Ik vond het leuk om mee te kijken bijna varen
Bedankt Frans

Hennie Neven
2 jaar geleden

Gelukkig weer veilig thuis na een super mooie interessante reis. Welkom thuis Frans en Mieke.
We hebben genoten van jullie reisverhalen en kijken uit naar jullie volgende reis. Groetjes van A en H

Dirk Zwijnenburg
2 jaar geleden

Fijn dat jullie weer veilig op de basis zijn aangekomen. Wij hebben weer genoten van de avonturen en zijn blij dat het gelukt is om het een paar dagen mee te maken, vooral de schepen liften onvergetelijk. bedankt

Joke van der Put
2 jaar geleden

Frans en Mieke, ook ik heb jullie reis gevolgd. Wat een mooi verslag is er gemaakt van jullie belevenissen.
Tot volgende keer.

Groet,
Joke