We zijn er weer!!!!

Gepubliceerd op 17 juli 2020 om 22:34

We zijn er weer!!!!

Na bijna een jaar trammelant zijn we weer online. Ik zal even kort bijpraten, want er gebeurd van alles tegenwoordig , zelfs aan boord van de Talisman.

In maart in het begin van de Coronatijd hadden wij een afspraak bij de werf. Gelukkig mocht die doorgaan met allemaal gezonde mensen. Na jaren dubben was de kogel door de kerk en gingen we spudpalen plaatsen. De palen, ontworpen door Petro uit Woerkum, gemaakt door van Haaften uit Sleeuwijk en het werfwerk door Wilbert van werf het Anker in Hendrik Ido Ambacht.

Op de afgedamde Maas in het weekeind uitproberen. Even een kinderziekte door een gebroken touw op de achterste lier. Dit is vlot door Petro opgelost en nu werkt het perfect.

Door alle slijp en brandwerkzaamheden moet zo ongeveer het hele schip geverfd worden. Gevolg dat ze er weer uitziet om door een ringetje te halen. Hard gewerkt Frans, geen werk door Corona, maar dat komt eigenlijk goed uit. Echt thuiswerken dus.

In mei een weekje de Biesbosch in waar we heerlijk tot rust kwamen in de natuur. Lekker gekanood, gewandeld en op de palen gelegen hebben.

In juni mag er weer wat meer en gaan we met Elske en de kinderen naar het Archeon. Zullen we met de Talisman naar Alphen aan de Rijn gaan vraag ik aan Frans. Heerlijk gevaren door Zuid Holland. Overnacht in Gouda vlakbij mijn geboortehuis. Leuke dag in het Archeon, alleen jammer van de regen, maar daar is nog nooit iemand van gesmolten. Doorgevaren naar Bodegraven waar we heerlijk gewandeld hebben naar de Nieuwkoopse plassen. Verder maar weer richting Woerden en het wordt al smaller en smaller. Gelukkig heeft ons scheepje een goeie schipper, haha. Weer terug naar Bodegraven en voor het oudste fort van de oude Hollandsche waterlinie gelegen. Wij lopen in etappes het waterliniepad en konden hier dan ook weer een flink eind afleggen.

Ons jongste kleinkind Anne is 1 jaar geworden en dat konden we buiten vieren. Gelukkig was het mooi weer. Niels zijn verjaardag was in maart krek voor de Lock down en de verjaardag van Lasse moesten we ludiek vieren met de zelfgemaakte modderkeuken op de aanhanger. Als opa en oma wil je toch een cadeautje brengen naar zo’n menneke.

Dan nog even bij dochter Kirsten langs voor haar verjaardag en nu wordt het toch echt tijd voor onze zomerreis. Niet naar de rivier de Yonne in Frankrijk, maar een rondje door ons eigen mooie Nederland. Op 5 juli zijn we uit Woerkum vertrokken en het Merwedekanaal opgegaan. Eerste stop in Meerkerk, waar de kano het water in mocht om op de Oude Zederik te kanoën. Door naar Vianen en met broer/ zwager naar een bootje wezen kijken en die heeft hij gekocht. Heel leuk een Damenvlet en hij heeft een beting en een sleephaak…. Blijft het slepen toch nog een heel klein beetje in de familie, haha. O ja bijna vergeten een goede kennis heeft de stoomboot waarop Frans geboren is voor ons nagemaakt. Een juweeltje.

We varen verder en gaan voor paal in de afgraving van Culemborg. Deze week de Lek op en we doen Rhenen, Wageningen en Heteren aan. We wandelen weer heel wat af en vandaag bezoeken we kasteel Doorwerth. Horen we via ons nichtje dat we net mijn zus en zwager zijn misgelopen. Wat jammer dat we niet hebben geweten dat ook zij juist vandaag hier waren.

Het is een hele opsomming , een samenvatting geworden van ons jaar tot nu toe. Ik hoop dat we vanaf nu weer regelmatig onze avonturen mogen delen op ons vernieuwde blog.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.